Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nea’ Codruţ, un exemplu de urmat. Flori, curăţenie şi bun gust

• case şi curţi îngrijite, flori şi curăţenie pe strada George Enescu • nea’ Codruţ, pensionar, are grijă ca zona din faţa casei lui să fie mereu un model

 

Este de apreciat şi încurajator că, în cartiere, tot mai multe străzi sunt fără gunoaie şi bine gospodărite de către locuitori, majoritatea lor, mari iubitori ai florilor şi amenajării cu gust a spaţiilor verzi. Iar astfel de exemple sunt nu doar în Brăiliţa, Vidin sau Chercea, dar şi în Radu Negru. Mai ales acolo unde şi carosabilul a fost asfaltat iar reţeaua de apă-canal modernizată.

Un exemplu, str. George Enescu. Liniştită şi cu “n” variante de amenajare a terenului din faţa curţilor, fie la vile sau case mai arătoase dar şi la altele mai modeste, majoritatea fiind bine îngrijite. Blocurile impozante dintre străzile Milcov şi Negoiului nu sunt sluţite ca cele din alte zone din oraş, având parcări din piatră cubică. Iar colectarea gunoaielor se face civilizat. Deci, toate felicitările!

Toate felicitările le merită şi Gheorghe Condruţ, pensionar, în vârstă de 68 de ani, de fel din Mohreanu – Ulmu. L-am întâlnit deunăzi pe str. George Enescu. Poate ar mai fi lucrat şi acum, când este o lipsă acută de meseriaşi, aproape în toate domeniile. În timp ce uda florile şi îngrijea spaţiul verde, inclusiv de pe trotuarul vecin, am discutat preţ de aproape o jumătate de oră, şi am aflat ce-l supără cel mai mult: o paralizie de la genunchi în jos. Asta nu-l împiedică să se ocupe zilnic de frumoasa amenajare a trotuarului, realizată împreună cu fiul său Iulian, tot constructor. Adulţii dar şi copiii se bucură şi admiră pata de culoare şi frumos de la poarta familiei Condruţ.
Revenind însă la seniorul familiei, acesta a lucrat ca dulgher pe şantierele ICMJ (Concivia), dar şi în Libia, Siria şi Irak. Acolo şi-a lăsat o parte din sănătate, fără să-şi facă de râs meseria şi locul unde a muncit onorabil, pe şantiere, fără să-şi facă de râs ţara, judeţul şi oraşul Brăila. O biografie simplă a unuia dintre cei care au fost şi sunt “sarea pământului”, lăsând ceva trainic în urma lor.
Şi pentru că a ajuns ceva (ne)firesc să aminteşti de viaţa şi greutăţile sau succesele unor constructori, proiectanţi şi arhitecţi (care merită să-şi vadă numele pe unele realizări de excepţie ale lor – poate vom reveni asupra acestui subiect), îi dorim lui nea’ Condruţ viaţă lungă şi sănătate!
Categorie articol: 

Comentarii