Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Navă din Portul Brăila plină cu ţigări de contrabandă

luni, poliţiştii de frontieră brăileni au confiscat un număr de 63.200 de ţigarete de contrabandă, în valoare totală de 31.600 de lei • iniţial, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zona Liberă Brăila au oprit un autoturism “Dacia Logan” în care erau saci plini cu ţigări de contrabandă • într-o altă maşină, marca Skoda, au fost descoperite 3.400 de ţigarete • cele trei persoane depistate au spus că au luat marfa de la bordul unei nave din Portul Brăila, unde poliţiştii au descoperit 22.200 de ţigarete de contrabandă

 

Afacerea cu ţigări de contrabandă merge bine la Brăila. O navă aflată în Port era plină cu marfă de contrabandă, trei persoane fiind depistate de poliţiştii de frontieră chiar după ce au achiziţionat ţigările. S-au efectuat controale pe nava menţionată şi au fost confiscate cantităţi importante de ţigarete.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi reţinut în vederea continuării cercetărilor 63.200 de ţigarete de contrabandă, în valoare totală de 31.600 de lei. Două autoturisme pline cu ţigarete au fost oprite din drum de poliţiştii care au aflat de unde fusese achizionată marfa.

Astfel, în data de 13 ianuarie, în jurul orei 17.30, poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Zona Liberă Brăila au oprit pentru control, pe sensul de ieşire, un autoturism marca “Dacia Logan”, condus de o femeie de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Galaţi, precum şi un autoturism marca Skoda, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de  42, respectiv 62 de ani. “La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului marca Dacia Logan, mai mulţi saci din folie neagră, în care se afla cantitatea totală de 37.600 de ţigarete, diferite mărci, fără timbru de acciză. De asemenea, în bagajele personale ale celor doi bărbaţi care călătoreau cu autoturismul Skoda, au fost descoperite 3.400 de ţigarete, diferite mărci, fără timbru de acciză. Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat că au achiziţionat respectivele ţigări de contrabandă de la bordul unei nave din Portul Brăila”, se arată în comunicatul transmis de Poliţia de Frontieră Brăila.

 

Cartoane cu ţigări ascunse prin sertare şi în lada canapelei de pe navă

 

S-a aflat, până la urmă, unde se derula întreaga afacere cu ţigări de contrabandă. Pe navă! Ţigările au fost descoperite prin sertare şi în lada canapelei din interiorul camerei de pe nava repspectivă.

După ce cupărătorii au spus de unde au marfa, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Căpităniei Portului Brăila şi Biroului Vamal Brăila au efectuat un control amănunţit al navei respective. Aici s-a descoperit cantitatea totală de 22.200 de ţigarete de contrabandă. “Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 31.600 lei, în vederea continuării cercetărilor. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar comandantul navei a fost sancţionat contravenţional de Biroul Vamal Brăila”, au mai precizat poliţiştii de frontieră.
Categorie articol: 

Comentarii