Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: DNA Iaşi face verifică la Poliţia Locală Vaslui din cauza consumului mare de combustibil

Procurorii DNA Iaşi au demarat o anchetă la Poliţia Locală din Vaslui, în urma unei sesizări privind consumul prea mare de combustibil, transmite corespondentul NewsIn.

Instituţia a înregistrat în decursul unui singur an un consum nejustificat de mare de combustibil, în valoare de peste 250.000 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 50 de tone de benzină. Șeful Poliţiei Locale Vaslui, Laurențiu Turbatu, a fost audiat de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) Iaşi alături de alți poliţişti cu funcţii de conducere din instituție.

"S-au demarat cercetări. Ancheta este abia la început şi nu se pot oferi informaţii suplimentare, în acest moment", a declarat Luminiţa Merişescu, purtător de cuvânt la DNA Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, pentru o mare cantitate de combustibil nu există documente justificative. Șeful Poliţiei Locale Vaslui Laurențiu Turbatu a susţinut în faţa anchetatorilor că întreaga cantitate de combustibil este justificată şi că unele maşini din parcul auto sunt foarte vechi şi au un consum mare. "DNA face un control la Poliţia Locală, este vorba despre un consum de combustibil. Toate maşinile au fost duse la Serviciul de metrologie pentru o verificare. Se va stabili consumul real pe fiecare maşină în parte. Totul a pornit de la o sesizare pe care au primit-o cei de la DNA. Ancheta este în plină desfășurare", a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Şi pentru confecţionarea uniformelor noi ale poliţiştilor locali s-au cheltuit sume foarte mari, nefiind organizată o licitaţie pentru achiziţie. Pentru uniformele celor 100 de angajaţi ai Poliţiei Locale, se pare că s-ar fi cheltuit din bugetul public peste 1.500.000 lei.
Categorie articol: 

Comentarii