Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nati Meir a înşelat mai multe persoane, folosindu-se de statutul de candidat, potrivit instanţei

Potrivit motivării deciziei Tribunalului Bucureşti din 20 octombrie, prin care Nati Meir a fost arestat preventiv, fostul deputat şi candidat la preşedinţia României a câştigat încrederea şi prietenia mai multor persoane, printre care şi a impresarului unui cântăreţ de muzică de manele.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti arată, în motivare, că Nati Meir "a dat dovadă de o deosebiţă stăruinţă pe cale infracţională şi ingeniozitate şi, folosindu-se de statului său de fost parlamentar şi candidat la preşedinţie României, a înşelat vigilenţa părţilor vătămate, persoane din mediul cântăreţilor de muzică lăutărească, fără solidă pregătire juridică."

Instanţa arată că Nati Meir a câştigat prietenia victimelor sale, mergând alături de ele la diferite petreceri, iar, potrivit magistraţilor TB, acest fapt arată "cinismul şi lipsa de respect" pentru valori juridice cum sunt instrumentele de plată, dar şi pentru valori morale cum este prietenia.

De asemenea, magistraţii Tribunalului Bucureşti arată că Nati Meir le-a dat victimelor sale peste 300.000 de mii de euro în bancnote marcate cu inscripţia "BON POUR UN TOUR. SPECIMEN".

Magistratul care a judecat cauza precizează că menţiunea respectivă a fost acoperită cu benzi de hârtie, iar victimele lui Nati Meir au fost uşor înşelate, având în vedere că nu au atins respectivele bancnote, primindu-le în plicuri sigilate.
Deşi Nati Meir a susţinut în faţa instanţei că ar fi colaborat cu o persoană din conducerea DGIPI, numitul B.F., care i-ar fi recomandat să nu predea imediat bancnotele falsificate, magistraţii Tribunalului Bucureşti arată în motivare că aceste informaţii nu pot fi verificate şi nici susţinerea lui Nati Meir că B.F. ar fi fost sesizat de Nati Meir cu o plângere penală pe care nu ar fi înregistrat-o oficial.

Mai mult, se arată în motivare, nu există niciun indiciu că Nati Meir a avut "potenţa financiară de a onora contracte de împrumut de nivelul a milioane de euro, dar asta nu l-a împiedicat să primească prin firmele sale «comisioane de consultanţă»".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii