Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Incident la Salina Slănic Prahova: doi turişti au fost răniţi la coborârea cu liftul în subteran

Într-un incident petrecut la salina de la Slănic, în judeţul Prahova, doi turişti care se aflau în liftul pentru coborârea în subteran au fost răniţi uşor. Zeci de persoane aflate în acel moment în salină au suferit atacuri de panică. Portivit primelor date, cauza probabilă este o defecţiune la o manetă care a provocat o deplasare a liftului în regim de avarie.
Reprezentanţii Prefecturii Prahova spun că nu a fost o prăbuşire a liftului, ci un incident la coborârea în salină. În lift erau opt turişti - şase adulţi şi doi copii - iar după apariţia defecţiunii operaţiunea de coborâre s-a desfăşurat în regim de avarie, relatează TVR. Doi adulţi au suferit leziuni la genunchi şi la coate, care potrivit doctorilor nu impune internarea în spital. Cei opt turişti au fost evacuaţi ulterior cu microbuzul salinei şi aduşi la suprafaţă. Şi cei aproximativ 100 de vizitatori aflaţi în interiorul salinei au fost evacuaţi.
La faţa locului s-au deplasat pompierii militari şi echipaje medicale. Potrivit medicilor, au fost înregistrate zeci de atacuri de panică, dar nu a fost cazul altor intervenţii decât pentru cei doi adulţi aflaţi în lift, care au suferit echimoze şi leziuni superficiale.
Liftul, despre care unii vizitatori spun că are o vechime mare de zeci de ani, este acum la punctul de coborâre şi urmează să fie expertizat pentru a se stabili cauzele acestei defecţiuni la o manetă care a provocat o deplasare în regim de avarie. Primele date arătă că liftul are toate reparaţiile şi reviziile efectuate, a mai precizat TVR.
Like / Share

Comentarii