Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Iată de ce a fost convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă. Brăila se află la limita zonei de alertă, sub avertizare de cod galben

Premierul Victor Ponta a convocat duminică, la ora 19.00, la Palatul Victoria, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, care va fi condus de Liviu Dragnea, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 10.00. Este vorba de câteva județe din sud-vestul țării, dintre care Mehedinți, Gorj și Vâlcea se află sub avertizare de cod portocaliu.

Pentru Brăila, pentru intervalul cuprins între orele 15.00 și 17.00 ale zilei de duminică, 27 iulie, a fost emisă o avertizare de cod galben. Ea este valabilă și pentru județele Ialomița, Călărași, Prahova, Buzău și nordul județului Dâmbovița. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala: frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cantități de apă ce vor putea depăși 25-30 l/mp.

Avertizarea a fost emisă în contextul unor turbulențe atmosferice de anvergură care vor afecta cea mai mare parte a jumătății de vest a Balcanilor. Astfel, potrivit site-ului http://estofex.org/, sudul extrem al României va fi afectat de manifestări meteo severe, în timp ce județul Brăila se află în zona unde riscul producerii de furtuni până luni dimineață este de 15 la sută.

 
Like / Share

Comentarii