Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAŢIONAL. Un deputat pleacă din PSD ca să facă un partid anti-UDMR

Deputatul Bogdan Diaconu a anunţat, joi, că a demisionat din PSD din cauza prezenţei UDMR la guvernare alături de PSD şi a "acţiunilor anti-româneşti" pe care aceasta "grupare extremistă" le desfăşoară din interiorul Guvernului, precizând că va înfiinţa Partidul România Unită.
Diaconu a prezentat jurnaliştilor demisia sa din PSD, în care precizează că aceasta reprezintă "un gest de protest faţă de cooptarea şi păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci şi din viaţa publică a României". Deputatul a mai scris în demisie că UDMR reprezintă un "focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convieţuiri între etnii şi o ameninţare directă la adresa integrităţii statului român".
Diaconu a acuzat, totodată, PSD, în textul demisiei sale, de faptul că nu şi-a îndeplinit promisiunile şi a înşelat aşteptările alegătorilor. El a arătat că partidul pe care vrea să-l înfiinţeze va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin naţional-democraţie, iar din punct de vedere programatic prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.
Diaconu a arătat că a făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest "cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român".
"Ajunge cu toleranţa pe care clasa politică românească şi societatea în ansamblu o manifestă faţă de acest pericol la integritatea statului român! Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior!", a spus Diaconu. El a mai arătat că nu ia în calcul o eventuală colaborare cu PRM, care, în opinia sa, reprezintă o pagină închisă pe scena politică românească.
Bogdan Daconu are 35 de ani şi a fost ales deputat în 2012 în Bucureşti, în colegiul uninominal nr. 17, din partea PSD, iar între 2009 şi 2011 a fost vicepreşedinte al PC. Ca deputat, el a iniţiat o serie de propuneri legislative cum ar fi cea privind interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist, cea referitoare la interzicerea steagurilor cu caracter etnic, cea privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricăror forme de secesionism sau cea care se referă la combaterea faptelor, declaraţiilor şi acţiunilor de leznaţiune.
Like / Share

Comentarii