Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Năstase spune că FMI are un plan secret, Voiculescu este îngrijorat

"Din câte ştiu eu, Delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur (inclusiv în ceea ce priveşte «reforma» în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic - inclusiv la Oltchim)", spune fostul premier. El mai anunţă că a pregătit deja o notă "cu unele observaţii în legătură cu felul în care este condusă, de şapte ani, politica economică a României de către Regimul Băsescu".
Săptămâna trecută, după o întâlnire cu UNPR, Jeffrey Franks declara că opoziţia a refuzat să se întâlnească cu delegaţia partenerilor internaţionali. În replică, reprezentanţii Opoziţiei au susţinut că nu au de ce să se întâlnească cu FMI, deoarece consideră că măsurile agreate de Fond nu au avut rezultatele scontate.

10nast1Voiculescu afirmă că implicarea tot mai intensă a FMI în deciziile macro-economice din România este alarmantă

Senatorul PC Dan Voiculescu crede că implicarea "tot mai intensă" a FMI în deciziile macro-economice din România este "alarmantă", deoarece, după ştiinţa sa, "FMI nu acţionează astfel decât în cazurile disperate".
Senatorul avertizează că ritmul în care creşte datoria publică externă poate declanşa un nou val recesionist şi nu exclude ca Traian Băsescu să anunţe noi reduceri de salarii şi pensii. "Implicarea tot mai intensă a delegaţiei FMI în deciziile macro-economice din România este alarmantă. FMI nu acţionează astfel decât în cazurile disperate. Nu exclud ca, în ritmul actual de îndatorare, Traian Băsescu să anunţe, mai devreme sau mai târziu, noi reduceri de salarii şi pensii", spune Voiculescu, printr-un comunicat.
"În condiţiile în care, doar în această lună, Ministerul de Finanţe va trebui să plătească un sfert de miliard de euro în contul datoriei publice externe, riscăm să ne sufocăm în datorii. Conform datelor oficiale ale BNR, datoria publică externă a ajuns la 92 de miliarde de euro, adică o povară de 4.500 de euro pentru fiecare român, de la nou-născuţi la pensionari! Un împrumut este util doar dacă este investit eficient şi asigură beneficii mai mari decât costurile. Din păcate, guvernul Boc nu ştie să investească şi încearcă să îşi camufleze incompetenţa rostogolind împrumuturile", mai transmite liderul PC.
Categorie articol: 

Comentarii