Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muzica Militara a garnizoanei Braila s-a remarcat la un festival din Germania

In traditia deja consacrata a prezentei la festivaluri internationale de gen, Muzica Militara a garnizoanei Braila, sub bagheta locotenent colonelului Gogu Petrea, a participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Festivalul International al Muzicilor Militare de la Bayreuth-Germania.
Potrivit unui comunicat de presa al Brigazii 10 Geniu, concertul sustinut in piata centrala a orasului Kulmbach, a stirnit interesul localnicilor, prezenti in numar mare la concertul formatiei romanesti. In cadrul programului au fost interpretate piese din repertoriul romanesc si international, prelucrari de muzica usoara.
La festival au mai participat formatii din Germania, Franta, Polonia, Cehia si Belarus. Formatia braileana a mai prezentat, in cea de-a doua-a zi a festivalului, un program care a cuprins marsuri, polci, dansuri si prelucrari folclorice romanesti, atragind atentia si aprecierea publicului spectator. "Ambasadori ai schimbului cultural pe teritoriul unei Europe Unite, Muzica Militara a garnizoanei Braila a reusit sa atraga atentia prin cintecul romanesc si genul specific formatiilor mlitare, iar in plus a facut auzit numele orasului nostru prin schimburile de materiale cu gazdele si celelalte formatii participante", a spus maiorul Viorel Calenciuc, din cadrul compartimentului Relatii Publice al Brigazii 10 Geniu. Deplasarea formatiei la festival a fost sustinuta de Prefectura si Primaria Braila. Prestatia de la acest festival al instrumentistilor militari braileni a condus la lansarea invitatiei de a participa anul viitor, in luna octombrie, la Parada Muzicala a Natiunilor de la Hanovra, Germania.
Categorie articol: 

Comentarii