Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit colonelul (r) Gherghelău Adrian, fost comandant al Jandarmeriei Brăila. Înmormântarea va avea loc luni

*acesta s-a stins din viață din cauza unor probleme de sănătate * col. (r) Gherghelău a condus inspectoratul (Comandamentul de Jandarmi Județean, la acea vreme) între anii 2004-2005, după care s-a pensionat * trupul neînsuflețit este depus la Catedrala din municipiu * va fi înmormântat, luni, cu onoruri militare, la cimitirul „Sf. Constantin”

 

 

 

Fostul comandant al Jandarmeriei Brăila, colonel (r) Gherghelău Angeliu-Adrian, din perioada 2004-2005, s-a stins din viață în cursul zilei de vineri, din cauza unor probleme medicale. Trupul neînsuflețit este depus la Catedrala „Nașterea Domnului”. Fostul șef al jandarmilor brăileni avea 62 de ani. Acesta va fi înmormântat cu onoruri militare, luni, 22 iulie, începând cu ora 13.30, la cimitirul „Sfântul Constantin”.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila îl descrie pe col. (r) Gherghelău ca un ofițer cu o ținută morală și demnă de admirat, provenind dintr-o familie cu tradiție militară, tatăl său fiind tot ofițer. „Sincere condoleanţe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au iubit şi i-au fost aproape”, își încheie instituția comunicatul de presă.

Potrivit publicației „Istoricul Jandarmeriei Brăila” (coordontor Petre Abeaboeru, autori lt.-col. Adrian Baboi, maior Forin Cosmin Mihăiescu și plt. maj. Sorin Neftode, Brăila, 2015), col. (r) Gherghelău Adrian s-a născut în 1956, în Brăila. A urmat cursurile liceului „Panait Cerna” din municipiu, iar stagiul militar l-a îndeplinit la o unitate militară din Cluj. A fost declarat admis la Școala de ofițeri activi a Ministerului de Interne, pe care a absolvit-o în anul 1980, fiind avansat la gradul de locotenent și repartizat la unitatea militară din Fetești. Abia în 1990, acesta s-a întors în locul natal, fiind numit la comanda Detașamentului de jandarmi din municipiu. A urmat Facultatea de Drept și a ocupat mai multe funcții în cadrul Jandarmeriei Brăila, astfel că experiența și cunoștințele dobândite l-au ajutat să devină, pe 3 februarie 2004, comandantul inspectoratului care la acea vreme se numea Comandamentul de Jandarmi Județean. Un an mai târziu, după ce a fost avansat în grad de colonel, s-a pensionat, locul fiindu-i luat de col. Vasile Silion.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Categorie articol: 

Comentarii