Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Municipalul a înverzit

* abandonat ani de zile de autorități, Stadionul Municipal a ajuns de nerecunoscut, cu tribunele distruse și cu suprafața de joc impracticabilă * asociația suporterilor, în colaborare cu clubul Dacia Unirea și cu sprijinul financiar al unor firme, a plantat gazon nou pe teren * în prezent, suprafața verde arată incomparabil mai bine decât anul trecut pe vremea aceasta * se speră astfel că echipa fanion a Brăilei ar putea reveni pe Municipal la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a II-a

 

Pe site-urile de socializare au apărut în ultima vreme fotografii cu suprafața de joc dezolantă de la Stadionul Municipal, cu un pământ ars de soare, fără iarbă, care arăta mai degrabă a teren aflat într-o zonă de sărătură, în care nu poate crește nicio plantă.

Redactorii cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” au fost la stadion, iar realitatea este cu totul alta. Suprafața de joc a Stadionului Municipal arată mult mai bine decât arăta anul trecut pe vremea aceasta când, într-adevăr, starea terenului era foarte precară. În prezent, gazonul este mare și des, dar mai sunt porțiuni unde semințele nu s-au prins. Acele zone, puține fiind, vor fi însămânțate în această primăvară, așa cum este recomandat de specialiști.

În acest fel, visul brăilenilor de a urmări meciurile Daciei Unirea pe Municipal începe să prindă contur!

De altfel, imediat după apariția acelor poze pe internet, a venit și reacția de la Asociația Suporterilor Dacia Unirea Brăila (A.S.D.U.B.).

Pozele care au circulat pe site-urile de socializare sunt vechi, de acum un an. Suprafața de joc de la Municipal arată foarte bine în acest moment, iar speranțele noastre că vom vedea din nou meciuri de fotbal la Brăila încep să prindă contur”, ne-a declarat Sandu Paveliuc, membru A.S.D.U.B.

 

Lucrările au costat în jur de 35.000 lei

Lucrările la suprafața de joc a Stadionului Municipal au fost făcute de reprezentanții A.S.D.U.B. în colaborare cu cei ai clubului de fotbal și bineînțeles cu sprijinul venit din partea unor societăți comerciale.

“Ideea de bază de la care am plecat a fost aceea că noi toți ne dorim ca Dacia Unirea să revină pe Municipal. Nu vrem să demonstrăm nimic nimănui, totul s-a făcut cu acordul oficialităților locale, acesta a fost punctul de plecare”, spune Sandu Paveliuc.

Lucrările la stadion au început în martie 2020, valoarea acestora fiind de aproximativ 35.000 lei. Prima dată a fost montată instalația subterană de irigare a terenului. A fost achiziționată, cu sprijinul sponsorilor, o serie de materiale necesare instalației de irigare, cum ar fi țeavă, tuburi de irigare cu aspersoare, panou de comandă și altele iar după acestă primă etapă a urmat cea de erbicidare. Au fost făcute 3-4 astfel de intervenții la suprafața de joc pentru a elimina definitiv buruienile, iar în luna august s-a semănat gazonul. Acum totul arată diferit de ceea ce era la începutul anului trecut. Mai sunt zone mici fără gazon dar atunci când vremea va permite, acestea vor fi reparate.

A durat ceva timp, însă totul a fost făcut la indicațiile primite din partea unor specialiști.

Deocamdată nu se poate intra pe suprafața de joc pentru antrenamente, ar mai fi necesare 3-4 luni în care gazonul să se înrădăcineze bine pentru a nu mai putea fi deteriorat. Tot în perioada următoare, pe teren se va pune un strat de nisip și apoi suprafața de joc va fi nivelată.

“Suntem în grafic, conform specialiștilor gazonul mai are nevoie de 3-4 luni ca să se prindă bine. Noi am făcut toate demersurile ca suprafața de joc să fie omologată de FRF, atât pentru Liga a III-a cât și pentru Liga a II-a. Noi ne dorim ca, în cazul în care se va califica la barajul de promovare în Liga a II-a, Dacia Unirea să joace acele meciuri pe Municipal”, a mai spus Sandu Paveliuc.

Sursa citată a mai spus că în acest moment clubul de fotbal nu are o mașină de tuns iarba. Pentru achiziționarea uneia, s-au strâns din donații 7.000 lei, însă ar mai fi nevoie de bani.

Coordonatele bancare pentru cei care doresc să doneze/sponsorizeze pentru achiziția tractorașului de tuns gazonul: IBAN: RO07 BTRL RONC RT04 2558 8001 BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA BRĂILA. Beneficiar: ASOCIAȚIA SUPORTERILOR DACIA UNIREA BRĂILA, C.I.F.: 39164939.

 

Tribuna oficială, vandalizată

Ca Stadionul Municipal să poată fi omologat de FRF, pentru ca acolo să se dispute meciuri de Liga a III-a, nu numai suprafața de joc trebuie să arate conform cerințelor, ci întreaga bază sportivă.

Problema e că, după o lungă perioadă în care a fost efectiv abandonat de autorități și nu i s-a mai asigurat paza, nici tribuna oficială nu mai este funcțională, ea fiind devastată de persoanele care au ajuns în acea zonă. Totul a fost vandalizat. Ușile de la încăperile în care stăteau oficialii echipelor vizitatoare, cele ale gazdelor, au fost sparte. Nici geamurile de termopan nu au avut o soartă mai bună. Iar pereții încăperilor au fost “tapetate“ cu tălpi de pantofi de diferite dimensiuni. Cât de cât, ordinea a fost restaurată odată cu desfășurarea Campionatului Național de dirt-track. Din noiembrie anul trecut este din nou pază la stadion și au fost instalate camere de luat vederi. Dar răul era deja făcut. Pentru ca baza sportivă să fie omologată, trebuie urgent reparate zonele de la tribuna oficială. Și nu numai pentru fotbal. Stadionul Municipal din Brăila este singura bază sportivă din România omologată pentru a găzdui competiții naționale și internaționale de dirt-track.

“Noi toți am făcut eforturi ca suprafața de joc să poată fi omologată pentru Liga a III-a și lucrurile arată bine în acest moment. Din păcate, tribuna oficială arată deplorabil. Totul a fost vandalizat acolo. Acum trei luni, Primăria, prin serviciul subordonat SUPAGL, a adus o firmă de pază și au fost instalate camere de luat vederi. Răul fusese deja făcut dar nu este nevoie de sume exorbitante ca să se refacă acea zonă, ne-a declarat Florentin Petre, antrenorul principal al Daciei Unirea și una dintre persoanele care au semănat efectiv, cu mâna lor, gazonul pe Municipal.

 

Dacia Unirea, lider în seria a II-a a Ligii a III-a

Echipa fanion a orașului nostru, pregătită de Florentin Petre și Marian Samuilă, se află pe primul loc în Seria a II-a a Ligii a III-a. Pe lângă locul întâi, Dacia Unirea se mai poate mândri cu încă o realizare, fiind echipa care a marcat cele mai multe goluri, 32, dintre cele 100 de participante din acest eșalon, în primele 10 etape ale campionatului 2020-2021.

 

Municipalul, tratat cu dezinteres de autoritățile locale

În ultimii ani, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au tras mai multe semnale de alarmă privind situația dezastruoasă în care a ajuns Stadionul Municipal, o bază sportivă pe care au evoluat de-a lungul timpului fostele glorii ale fotbalului brăilean și național. Tribuna a doua și peluzele se află într-o stare de degradare totală, nemaiputând să fie folosite de suporteri. Iar hoții de fier vechi au acționat ca niște adevărate termite și asupra acestui obiectiv pe care autoritățile locale l-au tratat cu dezinteres. Acum, și tribuna oficială cu spațiile aferente arată ca după război. Prin grijia suporterilor, a clubului de fotbal și a unor sponsori, măcar suprafața de joc începe să arate așa cum trebuie. Pornind de la acest aspect, cu alte mici îmbunătățiri, baza sportivă din Parcul Monument poate fi omologată pentru meciurile din Liga a III-a și a II-a.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii