Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MOZAIC: "Rise of the Planet of the Apes" este noul lider al box-office-ului american

SF-ul de acţiune "Rise of the Planet of the Apes" este noul lider al box-office-ului american, după ce a realizat încasări de 54 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţie în cinematografe, anunţă presa internaţională.

Pelicula, promovată cu sloganul "Evolution Become Revolution" (Evoluţia s-a transformat în revoluţie), prezintă urmările unui experiment genetic ratat, care duce la o răscoală a maimuţelor contra "asupritorilor" umani din San Francisco. Rolul principal este interpretat de James Franco, nominalizat la Oscar, anul acesta, pentru rolul din "127 Hours". "Rise of the Planet of the Apes", care a avut un buget estimat la 90 de milioane de dolari, va rula şi în România, din 12 august.

Ideea războiulului dintre oameni şi maimuţe a fost ecranizată pentru prima dată în 1968, sub titlul "Planet Of The Apes", şi a avut două nominalizări la Oscar. Filmul a beneficiat de un remake în 2001.

Pe locul 2 în box-office-ul de weekend din SUA se află animaţia "The Smurfs", cu încasări de 21 de milioane de dolari, urmată de liderul săptămânii trecute, "Cowboys & Aliens", cu 15,7 milioane.
Categorie articol: 

Comentarii