Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Motopoliţistul Dobrilă se pregăteşte pentru operaţia din străinătate

Familia poliţistului Cristian Georgian Dobrilă încearcă din răsputeri să obţină toate documentele de care este nevoie pentru ca acesta să fie transferat la o clinică din afară. Până în prezent au primit răspunsuri pozitive din Elveţia, Israel şi Turcia, singurul lucru care îi opreşte transferul lui Georgian este obţinerea documentului care va hotărâ cine va efectua plata transportului, statul sau familia. Conform celor scrise de motociclistul Grigore Dolghin pe site-ul "motociclism.ro", cel mai important forum al comunităţii moto din România, medicii spun că îl pot opera pe agentul principal şi în România. Însă rudele şi prietenii nu sunt atât de siguri în ceea ce priveşte recuperarea postoperatorie a poliţistului pe meleagurile autohtone. Aceştia sunt de părere că numai la o clinică din străinătate Cristian ar avea cu adevărat şanse să îşi refacă viaţa. "În momentul de faţă, familia încearcă să obţină o hârtie ca să îl poată transporta din ţară. Sigur va pleca cu SMURD, însă de hârtia asta depinde cine plăteşte transportul. Dacă nu vor primi documentul, rudele îl vor transporta oricum în străinătate dar pe banii lor, aşa că le va fi greu în privinţa operaţiei şi a recuperării", a declarat pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei", Grigore Dolghin.
Familia lui Georgian încă nu şi-a pierdut speranţa că lucrurile se vor rezolva cumva. "Este în spital, e tot la terapie la Floreasca. Este conştient, se hrăneşte, a fost operat la ambele mâini şi acum le are băgate în ghips. Dar e mai bine. Problema gravă e la coloană, care trebuie refăcută", ne-a declarat socrul poliţistului. Acesta ne-a mai spus: "Suntem aproape de ultimii paşi ce trebuie făcuţi pentru a-l transfera în străinătate. Acum este transportabil şi avem mai multe variante. Avem de ales între clinici din Elveţia, Israel, Turcia. Am primit răspuns afirmativ de la toate acestea, ni s-a confirmat transportul aerian, aşteptăm semnarea ultimului document necesar". Cu toate acestea, costurile operaţiei şi internării pe perioada recuperării lui Cristian sunt foarte mari. "O sumă estimativă pentru operaţie şi apoi numai pentru primele 6 luni de recuperare, este de 150.000 de euro", ne-a precizat socrul agentului.
Colegii şi prietenii singurului motopoliţist brăilean speră că până la urmă lucrurile vor intra pe făgaşul normal şi rudele vor putea să îl transfere fără probleme pe Cristian la o clinică din afară. "Se fac eforturi pentru a-l transfera la o clinică din afară, însă problema agentului principal are două componente: prima este operaţia şi a doua recuperarea. Dacă nu se va primi documentul, va fi transportat strict pe cheltuiala familiei. Tot ce pot spune este că probabil într-un viitor apropiat va merge în afară, unde va putea primi ajutorul de care are nevoie, nu putem decât să sperăm", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful SPR Brăila.

Brăilenii sunt alături de Dobrilă

Foarte mulţi brăileni s-au arătat solidari în cazul lui Cristian Dobrilă, singurul motopoliţist brăilean, şi au încercat să dea o mână de ajutor după posibilităţi. Printre aceştia se numără şi o bătrână din Brăila care, deşi doreşte să rămână anonimă, a făcut un gest extraordinar. Aceasta a luat legătura cu ziarul Obiectiv Vocea Brăilei şi a donat dintr-o pensie de numai 900 de lei, suma de 50 de lei în contul agentului principal. Femeia a demonstrat prin gestul său că nu e nevoie de zeci de milioane pentru a face un act de bunătate. De asemenea, un alt episod demn de amintit este cel în care motocicliştii, taximetriştii şi poliţiştii brăileni şi-au unit forţele şi au mărşăluit pe străzile oraşului cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la acest caz. Reamintim că cele aproximativ 50 de maşini şi 30 de motociclete au mărşăluit, vineri, prin oraş purtând afişul "Alături de Cristian Georgian Dobrilă", poster care conţine numărul de cont "RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928 - Raiffeisein Bank", al cărui titular este Cristian şi unde pot fi donaţi bani pentru acesta. Cei care doresc să îl ajute pe Georgian Dobrilă pot depune în continuare orice sumă în contul menţionat mai sus.
Reamintim că poliţistul brăilean a fost implicat într-un accident rutier ce s-a petrecut în urmă cu două săptămâni în judeţul Constanţa, pe DN 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, care era detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat mai multe depăşiri neregulamentare şi circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Atât şoferul Mercedesului cât şi pasagera acestuia au declarat că nu ştiu să fi fost urmăriţi de cineva sau că au fost implicaţi într-un astfel de eveniment.
Categorie articol: 

Comentarii