Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moshen Bilal: Siria va reactiona fata de o ofensiva israeliana terestra in Liban

Ministrul sirian al informatiilor, Moshen Bilal, a declarat ca Siria se va implica in conflictul din Orientul Mijlociu in cazul in care Israelul va declansa o ofensiva terestra pe teritoriul Libanului, relateaza editia electronica a cotidianului spaniol ABC.
Ministrul, care a efectuat o vizita in Spania, unde s-a intilnit cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero pentru discutii pe tema situatiei din Orientul Mijlociu, a acordat un amplu interviu cotidianului ABC, atacind dur ofensiva Israelului.
"In cazul in care Israelul patrunde pe teritoriul Libanului, putem fi in situatia in care (trupele statului evreu) sa ajunga la 20 de kilometri de Damasc. Ce sa facem intr-o astfel de situatie? Siria va interveni in conflict" in aceasta ipoteza, a spus ministrul.
"Acest lucru nu inseamna ca Siria aproba conflictul din regiune. Colaboram cu Spania pentru obtinerea unei incetari a focului. Dar, daca trupele israeliene ne provoaca, Damascul va actiona pentru garantarea sigurantei nationale", a spus ministrul.
Intrebat in legatura cu declaratiile Secretarului de Stat american, Condoleezza Rice, potrivit carora Statele Unite se opun incheierii urgente a unui armistitiu, ministrul a raspuns ca in opinia sa, o atitudine de acest fel din partea unei super-puteri este inexplicabila.
Statele Unite "asteapta ca Israelul sa distruga tot Libanul si sa trebuiasca evacuat complet?", s-a intrebat ministrul, adaugind ca Israelul "nu este unicul jucator in regiune, iar Siria va lupta pentru a obtine o pace adevarata, durabila si corecta, care, fara indoiala va presupune retragerea Israelului din teritoriile ocupate si crearea unui stat paslestinian"
Moshen Bilal a spus de asemenea ca Siria sustine cauza palestinienilor si lupta gruparilor al Fatah si al-Aqsa, autoarele primei si celei de-a doua Intifade. Dar ministrul s-a distantat de Hamas, precizind ca "este o grupare nascuta ieri".
"In Irak, Siria simpatizeaza cu cei care lupta impotriva ocupatiei, cu fortele de rezistenta, dar nu si cu cei care ucid civili, deoarece acestia sint teroristi", a spus ministrul.
"Sprijinul (Siriei) este unul moral, simpatia populatiei, dar nu este vorba si despre un ajutor financiar. Nu finantam nici o grupare de rezistenta", a conchis Bilal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii