Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moscova sustine ca relatia dintre Rusia si UE ar putea deveni "ostaticul" Poloniei

Moscova a apreciat marti drept "inadmisibil" faptul ca relatia dintre Rusia si Uniunea Europeana ar putea "deveni ostaticul" unui stat membru, a declarat purtatorul de cuvint al diplomatiei ruse, Mihail Kaminin, intrebat despre Polonia, relateaza agentia Interfax, citata de AFP.
"Nu putem accepta ca relatiile dintre Rusia si Uniunea Europeana, atit de importante pentru destinul continentului european, sa devina ostaticul pozitiei unuia dintre statele membre UE sau dezacordului dintre Rusia si unul dintre statele membre UE", a declarat el, citat de agentia Interfax.
Purtatorul de cuvint al Ministerului polonez de Externe de declarat marti ca Polonia a decis sa impuna o noua conditie pentru a renunta la folosirea dreptului sau de veto fata de deschiderea negocierilor UE-Rusia, care vizeaza incheierea unui amplu acord economic.
Noua conditie se adauga cererii ca Moscova sa renunte la embargoul aplicat carnii, frunctelor si legumelor poloneze, in urma cu un an si jumatate. Rusia a justificat masura prin deficientele prezentate de produsele poloneze, insa Varsovia a explicat ca aceste motive sint exclusiv politice si de aceea blocheaza, din noiembrie, demararea negocierilor UE-Rusia.
Categorie articol: 

Comentarii