Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mona Musca ramane cu verdictul de colaborator al fostei Securitati

Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Musca a decis sa conteste acesta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila.
In cazul Mona Musca, procurorii Parchetului General au dispus, la data de 14 august 2008, inceperea urmaririi penale pentru fals in declaratii, in legatura cu declaratia pe propria raspundere data de fostul deputat privind colaborarea cu fosta Securitate. Astfel, Mona Musca a dat o declaratie pe proprie raspundere, cand a devenit parlamentar, ca nu a colaborat cu fosta Securitate, dar CNSAS a stabilit, ulterior, ca fostul deputat a facut politie politica.
In septembrie 2006, CNSAS a decis ca fostul deputat a facut politie politica, dupa ce s-a descoperit ca a semnat un angajament cu Securitatea, in perioada in care era asistent universitar la Facultatea de Filologie din Timisoara.
Scandalul "Mona Musca - turnator la Securitate" a debutat in 8 august 2006, atunci cand Lavinia Sandru a lansat informatia ca dosarul colegei sale de Parlament se afla pe masa de lucru a Colegiului CNSAS. Imediat, in presa scrisa au aparut date despre relatia cu Securitatea a Monei Musca. Potrivit acestora, Musca ar fi dat informari despre studentii straini, sub numele de cod "Eva" sau "Dana", in 1970, pe vremea cand era cadru didactic la Institutul de Lingvistica al Universitatii din Timisoara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii