Mergi la conţinutul principal

Modernizarea Dorobanţiului e posibil să înceapă de la 1 martie

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Aurel Simionescu a precizat că modernizarea Bulevardului Dorobanţilor este posibil să demareze la începutul lunii martie, prima lucrare constând în montarea canalelor colectoare la ambele capete ale bulevardului. "Propunerea lor a fost să înceapă cu capetele bulevardului, care nu au canal colector. Apoi, în timp ce lucrează pe acele capete, să intre deja cu canalul colector de la strada Galaţi până la Apollo, astfel încât să nu fie perturbată şi circulaţia tramvaielor spre acea zonă", a declarat edilul-şef.
De asemenea, Aurel Simionescu atrage atenţia firmelor de construcţii care se ocupă de modernizarea Bulevardului Dorobanţi şi de cea a străzii Griviţa pentru a face tot posibilul să evite împotmolirea lucrărilor. Motivul este acela de a evita situaţia în care autorităţile locale să fie obligate să plătească din propriul buzunar Uniunii Europene, motorul de alimentare financiară a celor două proiecte, diminuarea fondurilor iniţiale alocate modernizării, pe care o tergiversare a lucrărilor ar genera-o.
"Vreau să lansez o atenţionare. Din ce în ce mai mult, presiunile Uniunii Europene vizează îndeplinirea condiţiilor în care s-a luat o licitaţie. N-am fost în situaţia asta la Brăila, dar mergând de mai multe ori la Bucureşti şi asistând la diverse tipuri de analiză ale dumnealor, ni se atrage atenţia că dacă o licitaţie a fost câştigată cu o anumită sumă şi cu un anumit timp de realizare, atunci când venim cu cifre mult mai mari - ca sumă şi ca timp - deja apar probleme, iar Uniunea Europeană vine şi dă nişte formule prin care suma care ne este alocată este diminuată şi trebuie plătită de către autorităţile locale. De aceea, eu le-am spus că nu vom accepta derogări de termen şi i-am atenţionat şi pe cei care se ocupă de Griviţa, care mai au încă nişte lucrări în întârziere", a declarat primarul, care de când a câştigat Primăria Brăilei s-a transformat într-un veritabil diriginte de şantier, ca să nu se piardă banii din proiecte.
Precizăm că în ceea ce priveşte proiectele Dorobanţi şi Griviţa, acestea au scris deja istorie la capitolul derogărilor de termen şi al lucrărilor executate în paşi de furnică (cazul str. Griviţa), stand-by-ul fiind, în ambele cazuri, de 9 luni, bineînţeles totul proiectat pe fondul disputelor firmelor participante la licitaţiile organizate pentru câştigarea jackpot-ului pus la bătaie de Uniunea Europeană.
Reamintim firmele care au câştigat cele două contracte de modernizare: 1) Str. Griviţa - "Tehnologica Radion"; 2) Bulevardul Dorobanţi - cvartetul "Tancrad", "Euro Construct", "Max Boegl" şi "Swietelsky Baugesellschaft".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro