Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moartea lui Virgil Stilistul, învăluită în acuzații grave ce vizează sistemul sanitar

* rudele bărbatului susțin că acesta a fost dus la UPU Brăila, unde ar fi așteptat 8 ore un elicopter care să-l ducă la un spital din București pentru a fi operat * elicopterul nu a mai venit, așa că, după alte două ore, s-a găsit o ambulanță SMURD care să-l ducă în Capitală, iar drumul a mai durat circa 4 ore * într-un final, Virgil a fost operat la Spitalul Universitar din București, însă a fost prea târziu

 

Birocrația și timpul enorm de așteptare pentru o operație l-au costat viața pe Virgil Ionescu. Asta susțin rudele sale. După ce cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei” a publicat știrea despre faptul că un accident vascular cerebral i-a fost fatal brăileanului de 40 de ani, mai multe mesaje au sosit pe adresa redacției din partea familiei și prietenilor. Toți cei care ne-au scris susțin același lucru: dacă Virgil ar fi fost dus la timp la București pentru a fi operat, probabil ar fi trăit și astăzi. Acuzațiile sunt grave.

O nepoată de-ale stilistului ne-a scris că bărbatul a suferit un accident vascular cerebral în data de 21 august, la ora 15.20, chiar la salonul Venus, acolo unde-și desfășura activitatea. „A venit salvarea fără medic. L-au luat în salvare conștient. Părinții și soția au venit la fața locului când s-a întâmplat, aceștia au ajuns la spital și salvarea nu mai venea. La salon a mai venit o salvare (de data asta cu doctor)”, așa începe mesajul. Fata a continuat povestind că doctorul care a sosit la salon părea mai mult interesat dacă pacientul e același om care a avut salonul „Venus” pe Buzăului și de ce este nevoie de atâtea salvări. Mai mult, ea susține că personalul de la Ambulanță a refuzat să înștiințeze familia la ce spital îl duc pe Virgil. „Nu am știut decât că în ambulanță se află Virgil, atât”, a mai scris fata. Apoi, a urmat un episod de-a dreptul halucinant pentru sistemul sanitar despre care se presupune că trebuie să salveze vieți. Când meseria doctorilor depinde de birocrație, singurii care au de suferit sunt pacienții. Bineînțeles, în momentul în care bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a trecut prin lungul proces de așteptare, de care tot mai multe persoane se plâng în ultima vreme. „La U.P.U. am așteptat 8 ore un elicopter (care nu a venit) și după 10 ore a fost dus cu salvarea la Spitalul Universitar din București, unde a fost operat. Am dori să mulțumim doamnei doctor Cozmescu, cea care suna în disperare să cheme o ambulanță SMURD, să găsească locuri în spital, atunci când elicopterul nu mai dădea niciun semn”, ne-a mai scris nepoata bărbatului. Mesajul continuă cu mulțumiri la adresa medicilor din București care i-au operat unchiul, dar și la adresa brăilenilor care s-au rugat pentru sănătatea lui Virgil.

Un alt apropiat al stilistului ne-a povestit aceleași lucruri. „A ajuns la Universitar unde a fost operat, dar deja trecuseră foarte multe ore. O altă viață pierdută în aprobări și birocrația unui stat care vrea să pară serios”, se încheie mesajul primit pe adresa redacției. Ca aceste două mesaje mai sunt multe.

Pentru că acuzațiile sunt grave, am cerut și poziția Spitalului Județean de Urgență Brăila despre acest caz. Vom reveni cu aceste informații în momentul în care vom primi informațiile solicitate.

Reamintim că Virgil Ionescu, cunoscut ca Virgil Stilistul, a decedat vineri.
Categorie articol: 

Comentarii