Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moartă din cauza unei sobe

O femeie în vârstă de 73 de ani, din Brăila, a fost găsită decedată în propria locuinţă, intoxicată cu monoxid de carbon. Macabra descoperire a fost făcută duminică seară, de către o vecină care a venit în vizită. Bătrâna Georgeta Gheorghe a fost găsită fără suflare, într-o căldură insuportabilă, în camera în care soba de gaz ardea de câteva ore. Aceeaşi sobă, spun vecinii, l-a ucis pe ginerele bătrânei în urmă cu 2 ani. Femeia, bolnavă de diabet, locuia împreună cu fiul şi soţia acestuia, însă duminică a rămas singură timp de câteva ore. Nora ei a a plecat la o prietenă şi a lăsat-o în pat, odihnindu-se, cu soba aprinsă. Spre seară, o vecină a venit în vizită la pensionară şi a bătut în poartă, dar nu i-a deschis nimeni. Cunoscând boala de care suferea prietena ei, vecina s-a temut ca acesteia să nu-i fi venit rău, aşa că a descuiat poarta, ştiind unde este ascunsă cheia şi a intrat în casă. Femeia a fost lovită de un val de aer fierbinte şi a văzut-o pe bătrână zăcând fără cunoştinţă pe pat. După ce a dat drumul la ferestre, pentru a intra aer curat, a strigat după ajutor. "Când am intrat înăuntru, ea era în pat, vomase, avea baticul tras pe faţă. Am pus mâna pe ea, n-avea puls, n-avea nimic", a povestit vecina Marioara Hagiu. Vecinii au chemat ambulanţa, iar echipajul medical a încercat să resusciteze victima timp de mai bine de jumătate de oră, însă fără succes.
Fiul victimei a presupus că femeia, care avea şi probleme cu inima, s-ar fi sufocat în timp ce dormea, din cauza căldurii. "Oamenii de la Ambulanţă spun că din cauza gazelor, eu am verificat instalaţia asta, nu-mi vine a crede. Că s-o fi înecat cu fum, nu ştiu, dar tind să cred că din cauza inimii", a spus Traian Gheorghe, fiul victimei.
Deşi acesta susţine că soba a fost reparată şi că e foarte puţin probabil să fi fost defectă, cunoscuţii spun că bătrâna a sfârşit în mod similar ginerelui său, adică în urma unei intoxicări cu monoxid de carbon.
Poliţia a demarat cercetările în acest caz pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs decesul.
În urma efectuării autopsiei, medicii legişti au constatat că decesul bătrânei a survenit ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon. "Vor fi trimise la laborator şi probe de sânge, dar semnele sunt specifice intoxicaţiei cu monoxid de carbon", ne-a declarat dr. Gina Ilie, şeful Serviciului de Medicină Legală.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii