Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie, la Penitenciarul Brăila

ieri, persoanele private de libertate au avut posibilitatea de a participa la activitatea religioasă menită să îi ajute să conştientizeze că prin apropierea de Dumnezeu se pot îndrepta către o conduită corectă în societate

 

Pelerinajul moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul, la Penitenciarul Brăila. Ieri, persoanele private de libertate au avut posibilitatea de a se ruga pentru iertarea păcatelor şi a înţelege că, prin apropierea de Dumnezeu, vor putea alege drumul cel bun în viaţă.

Deja devenită tradiţie în cadrul activităţilor specifice sărbătorii «Sfântului Ierarh Nicolae» - ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin bunăvoinţa înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop CASIAN al Dunării de Jos, şi cu directa implicare a Protoieriei Brăila, a fost posibilă desfăşurarea la Penitenciarul Brăila a activităţii din data de 4 decembrie, care a constat în aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie  Taumaturgul spre închinare şi cinstire de către persoanele private de libertate. Prin binecuvântarea şi poveţele date de reprezentantul Arhiepiscopiei  Dunării de Jos, alături de soborul de preoţi de la Parohiile din oraşul Brăila, s-a urmărit ca persoanele custodiate să conştientizeze că prin apropierea de Dumnezeu şi Biserică vor putea să biruie patimile şi să se împotrivească patimilor altor oameni, astfel putându-se îndrepta spre calea cinstei şi a unei conduite corecte în societate”, a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Reprezentanţii unităţii de detenţie au arătat faptul că dorinţa şi bucuria manifestată de persoanele private de libertate de a participa la activitatea de ieri reprezintă un semn că s-a reuşit conştientizarea acestora că Dumnezeu le este alături, iertându-le păcatele.

De asemenea, deținuții au primit și daruri din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii