Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moţiunea de cenzură pe tema Legii salarizării unitare a fost respinsă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat joi, la finalul şedinţei comune în care moţiunea de cenzură a opoziţiei a fost respinsă, că Legea salarizării unitare a fost depusă la secretariatele generale ale Camerei şi Senatului pentru exercitarea dreptului de sesizare a CCR.
Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR pe tema Legii salarizării unitare a fost respinsă joi, 112 parlamentari votând pentru,137 împotrivă, iar două voturi au fost nule, în condiţiile în care PSD a anunţat că nu participă la vot, iar PDL că va vota împotrivă, "cu bilele la vedere".
Preşedintele PNL Crin Antonescu a insistat joi pe ideea că, la sfârşitul acestui an, adică după alegerile prezidenţiale, Parlamentul îşi va recăpă locul, de centru al vieţii politice şi a asigurat că va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca "aceste legi incoerente să-şi înceteze efectul, să fie abograte sau modificate". De altfel, el a anunţat că textul va fi atacat la Curtea Constituţională.
Viceliderul grupului PNL din Cameră, Eugen Nicolăescu, anunţa încă de miercuri că liberalii vor ataca la CCR Lega salarizării dacă moţiunea va fi respinsă. "Dacă această lege va fi până la urmă adoptată de Parlament, atunci şi aici vom avea o serie de elemente pe care le vom utiliza la sesizarea la Curtea Constituţională. Noi sperăm însă să treacă moţiunea de cenzură şi această lege să fie blocată", sublinia Nicolăescu.
Şi pentru celelalte două proiecte pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, opoziţia a sesizat CCR - Legea educaţiei (atacată de PNL) şi Legea privind reorganizarea unor instituţii şi autorităţi publice (atacată de PNL şi UDMR).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii