Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moţiunea de cenzură "11 împotriva României !" va fi citită astăzi

Moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR intitulată "11 împotriva României !" va fi citită joi şi supusă votului săptămâna viitoare, marţi, a decis conducerea celor două Camere, potrivit unor surse parlamentare. 
Anterior luării acestei decizii, vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că reprezentanţii PDL au propus în cadrul şedinţei Birourilor Reunite ca opoziţia să depună o singură moţiune, la asumarea răspunderii Guvernului.
Potrivit lui Meleşcanu, cei de la PDL au susţinut că opoziţia le-a propus să se depună o singură moţiune, la asumarea răspunderii Guvernului. Democrat-liberalii au arătat că ei consideră neconstituţional demersul PNL şi UDMR de a depune o nouă moţiune de cenzură, interpretând că textul Constituţiei nu le mai dă dreptul decât la o moţiune de cenzură în cazul angajării răspunderii, deorece deja au mai depus una pe Legea salarizării unitare.
PNL a susţinut însă, potrivit senatorului PNL,că nu se pune problema renunţării la moţiunea depusă marţi.

Geoană spune că PSD va vota moţiunea de cenzură şi sugerează formarea unui nou Guvern cu PNL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi vor vota moţiunea de cenzură şi ia în calcul formarea unei noi majorităţi în Parlament alături de semnatarii moţiunii, fără a clarfica însă dacă acest lucru se va întâmpla înainte sau după alegerile prezidenţiale.
"Săptămâna viitoare, marţi 13 octombrie, va fi ziua în care ghinionul se va sparge şi regimul Băsescu-Boc va primi o lecţie necesară din partea Parlamentului şi limitarea responsabilităţii lor şi practicilor abuzive ale acestui regim", a declarat Geoană, precizând că decizia PSD este ca parlamentarii formaţiunii să voteze pentru aprobarea moţiunii de cenzură.
"Există şanse mari ca în premieră în ultimii 20 de ani o moţiune de cenzură să reuşească, acest lucru va conduce în mod cert la noi întrebări cu privire la majoritatea viitoare şi la guvernarea viitoare. În mod evident acest răspuns va trebui să fie dat. Încă câteva săptămâni de execuţie fără crâcnire a planului absolut criminal al domnului Băsescu, care aruncă în aer orice brumă de pace socială şi de şansă relansare economică este pentru noi o obligaţie şi parlamentarii noştrii vor vota această moţiune de cenzură", a insistat liderul PSD.
Întrebat care vor fi paşii PSD în situaţia în care moţiunea va fi adoptată şi Guvernul va pica, Geoană a spus că "se vor face paşii succesivi, aceia de a se găsi în Parlament sprijin pentru un nou guvern, şi moţiunea de cenzură va demonstra dacă există o nouă majoritate de facto în Parlament". În ceea ce priveşte un sprijin al UDMR în formarea unei majorităţi după adoptarea moţiunii de cenzură, liderul PSD a precizat că "fiecare partid şi fiecare parlamentar vor vota evident în disciplina votului impusă de partidul respectiv, dar şi cu conştiinţa faptului că de modul în care se poziţionează acuma faţă de agenda reală a românilor va depinde şi modul în care aceşti parlamentari şi acele partide vor fi sau nu vor fi parte a unei construcţii de majorităţi în perioada următoare".
"Această clică penală care conduce astăzi România, nu pot să spun că toţi cei care au reprezentat PSD în teritoriu au fost icoane de biserică, dar modul în care se selectează cu o viteză nemaiîntâlnită şi epurarea masivă din structurile administraţiei cu cei care sunt de fapt cărăuşii de valize cu bani pentru campania lui Băsescu şi cei care se pregătesc în mod evident de fraudarea alegerilor nu mai au ce căuta la conducerea Guvernului României", a conchis Geoană.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii