Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mladin şi Ilie au marcat cele mai spectaculoase goluri ale amicalului

* de astăzi, lotul echipei CF Brăila intră în cantonament în staţiunea Lacu Sărat

Pentru că a mai avut de testat o serie de fotbalişti veniţi în probe, Viorel Ion a programat sâmbăta trecută un nou amical pentru CF Brăila, unul în compania echipei de Liga a IV-a, Fortino Ianca.
În formula: Budur - Bosoi, Ivan, Călin, Otvos - Pungă, G. Ion, Voicu, Neacşu - Moise, Henry, CF Brăila a arătat ca o formaţie mult mai combativă şi echilibrată pe compartimente decât adversara sa, de la care au lipsit patru piese importante, Ionel Gatiu, Sorin Butiseacă, Postolea şi Mâţă.
Moise a deschis scorul încă din minutul 3, la o gafă colectivă în apărare a grupării din Ianca. Brăilenii au continuat să rămână în jumătatea adversă şi se puteau desprinde la două lungimi dacă Henry (min. 16), singur, la marginea careului mic, nu ar fi şutat în bara din dreapta a porţii apărate de Dimache. După alte trei minute însă Moise a realizat "dubla". Nigerianul Henry s-a revanşat în minutul 20, când a marcat pentru 3-0 şi tot el a avut şansa lui 4-0, şapte minute mai târziu, însă s-a grăbit şi a şutat exact în portarul lui Fortino.
CF Brăila a mai avut două ocazii, la prima Pungă a trimis mingea în transversala porţii lui Dimache, însă la a doua Moise a marcat pentru 4-0.
Cel mai spectaculos gol al primei reprize a fost însă cel înscris de oaspeţi, prin Mladin. Fundaşul central al echipei Fortino a şutat năprasnic de la 35 de metri, mingea a lovit transversala şi a poposit în poarta lui Budur, care efectiv nu a avut timp de reacţie la execuţia jucătorului din Ianca.
În repriza a doua, pentru CF Brăila au evoluat încă din primul minut Pânzaru, Balaban, Costache, Ilie, Olenic, Boghiţoi, Necoară, B. Dumitru, însă jocul pe ansamblu al elevilor lui Viorel Ion nu a mai avut aceeaşi consistenţă. Repriza secundă a fost ceva mai echilibrată, brăilenii au mai înscris de trei ori prin Bogdan Dumitru, Olenic şi Ilie în faţa unei echipe în care, deşi s-au regăsit mulţi juniori din propria pepinieră, a fost mult mai agresivă graţie unei evoluţii foarte bune a mijlocaşului Cristi Irimia.

Lotul echipei CF Brăila începe să prindă contur

Odată cu venirea lui Viorel Ion, CF Brăila a făcut în săptămâna recent încheiată trei transferuri. Au semnat cu gruparea brăileană foştii jucători ai Gloriei Buzău, portarul Iulian Budur, jucător care a păşit în fotbalul mare la Dacia Unirea şi jucătorii de câmp Marin Călin şi Marcel Otvos.
După acest test de verificare urmează să se parafeze la federaţie alte patru transferuri, cele ale jucătorilor Vlaicu, un fotbalist care a evoluat la Politehnica Iaşi şi Farul, Gabriel Ion care de asemenea a jucat pentru echipe cu nume, Dinamo II şi Gloria Buzău, pe vremea în care echipa din Crâng era în prima ligă, precum şi ale celor doi foşti componenţi ai echipei Gaz Metan CFR Craiova, Cosmin Nicuşor Neacşu şi Marius Voicu.
La finalul amicalului Viorel Ion s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor din prima repriză, considerând că acţiunea de pe Municipal a fost una reuşită.
"A fost un joc reuşit, mai ales în prima repriză, atunci când fotbaliştii au respectat întocmai ceea ce le-am cerut. După acest test avem alte patru certitudini, însă suntem în continuare în căutare de jucători pentru formarea lotului şi a «unsprezecelui» de bază. Este destul de târziu să găsim jucătorii pe care îi dorim, dar cu un efort conjugat din partea tuturor vom reuşi să ne atingem obiectivul pe care ni-l dorim", a precizat Viorel Ion.
De astăzi, lotul echipei CF Brăila intră în cantonament în staţiunea Lacu Sărat, însă în afară de antrenamentele care vizează pregătirea specifică acestei perioade, Viorel Ion are în plan şi meciuri amicale, primul dintre acestea fiind programat marţi, pe baza sportivă Ancora, în compania echipei Oţelul II.
Categorie articol: 

Comentarii