Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miting aviatic la Ianca

Duminică, cu începere de la ora 12.30, pe Aerodromul Ianca se vor executa zboruri demonstrative în cadrul unui miting aviatic susţinut de lotul de acrobaţie aeriană "Şoimii României" - Hawks of Romania - din cadrul Aeroclubului Român, ce va fi însoţit de lotul naţional de paraşutism şi aeronave ultrauşoare (avioane, motodeltaplane şi motoparapante). Intrarea spectatorilor este gratuită, aceştia putând participa şi la un spectacol sustinut de o fanfară militară, spectacol asezonat cu mititei, bere şi băuturi răcoritoare. La finalul mitingului se vor efectua şi zboruri de agrement.
Prin această manifestare, Asociaţia pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii - filiala Ianca şi Primaria Ianca doresc să celebreze împlinirea a 60 de ani de la primul zbor cu reacţie din România, executat pe Aerodromul Ianca la 26 iunie 1951.
Manifestările dedicate acestui eveniment vor debuta la Casa de Cultură a oraşului Ianca cu întâlnirea foştilor ofiţeri care au activat pe aerodromul din localitate, a unor piloţi de aviaţie din mai multe generaţii şi cu expoziţia de numismatică - Insigne şi Însemne de Aviaţie a locotenent comandorului (r) Ioan Botez, fost paraşutist în Şcoala de Aviaţie de la Bobocu.
Categorie articol: 

Comentarii