Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mircea Geoană doreşte ca depunerea candidaturii să însemne preluarea ştafetei de la Iliescu

Preşedintele PSD Mircea Geoană a apreciat, miercuri, la depunerea candidaturii la Preşedinţie, că vrea să considere această zi ca pe un transfer de ştafetă între fostul preşedinte Ion Iliescu şi viitorul şef al statului.
"Domnul preşedinte Iliescu este aici lângă mine şi îmi povestea cum acum nouă ani trecea printr-un proces similar. Vreau să-i mulţumesc pentru sfatul şi sprijinul ireproşabil pe care mi le-a acordat şi vreau să considerăm această zi frumoasă de toamnă ca pe un transfer de ştafetă între fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi viitorul preşedinte al României dacă românii şi Dumnezeu îmi dau această onoare", a spus liderul PSD după depunerea candidaturii sale la BEC.
La rândul lui, Ion Iliescu a spus că apariţia soarelui este un simbol, "pentru optimism, pentru speranţă, pentru mai bine şi pentru revenirea la normalitate în viaţa politică a ţării". "Cred că românii vor da această probă a maturităţii ca să ne fie mai bine", a spus fostul şef de stat. Întrebat de presă cum rămâne în acest caz cu expresia "Când Iliescu apare, soarele răsare", Iliescu a răspuns amuzat că este o predare de ştafetă.
Geoană s-a declarat "puţin emoţionat" la depunerea candidaturii, apreciind că acesta este un moment decisiv în viaţa şi cariera sa politică. Preşedintele PSD a spus că este mândru că toţi liderii partidului îl însoţesc în acest moment şi a mulţumit celor care au semnat pentru susţinerea candidaturii sale.
Preşedintele PSD a spus că îşi va pune toată experienţa în slujba românilor şi s-a autocaracterizat drept un om al echilibrului, al dialogului, care poate să-i unească pe români.
"Fac un apel la o campanie decentă, lumea a obosit de atâta scandal, lumea doreşte o dezbatere întzre proiecte şi între viziuni în România, nu îmi este suficient să câştig pe un vot negativ împotriva actualului preşedinte, vă cer să-mi daţi încrederea dumneavoastră pentru Mircea Geoană, pentru ceea ce reprezint, ceea ce ştiu şi ceea ce pot. Vreau să spun că îmi voi respecta contracandidaţii, nu voi intra în jocuri şi lovituri sub centură,doresc să dăm acestei campanii un ton modern, decent şi responsabil, şi să restabilim cât se va putea în această campanie încrederea că politicienii pot să facă un lucru bun pentru români", a spus Mircea Geoană
Preşedintele PSD Mircea Geoană a venit, marţi, la Biroul Electoral Central însoţit de soţia sa, Mihaela, de liderii partidului şi de preşedintele de onoare Ion Iliescu, pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţie, însoţită de 2.536.506 semnături de susţinere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii