Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minori la furat alături de adulţi, prinşi de poliţişti

• cinci tineri, printre care şi minori, au pătruns într-o societate comercială din municipiu, au sustras mai multe bunuri şi au fugit • poliţiştii au pornit imediat pe urmele lor şi i-au identificat • alţi trei minori bănuiţi de furturi au fost depistaţi de poliţişti

 

Cinci tineri, printre care şi minori, au fost prinşi de poliţiştii Biroului Ordine Publică, în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce cărau în mai multe sacoşe din plastic bunuri sustrase dintr-o societate comercială din municipiu.

Iniţial, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că mai multe persoane încearcă să pătrundă în incinta unei societăţi comerciale de pe Aleea Culturii. Agenţii au periat zona, la scurt timp după producerea evenimentului, şi au reuşit să-i depisteze, pe strada Celulozei, pe tinerii bănuiţi de furt. Deşi la vederea autospecialelor de poliţie aceştia au fugit, într-un final tot au fost prinşi de oamenii legii şi conduşi la sediul IPJ pentru cercetări. Tinerii au vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tot marţi, alţi trei minori bănuiţi de furt (fapte comise în august-octombrie 2019), au fost depistaţi de către poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale. Primii doi copii, în vârstă de 10 ani, din Brăila, sunt bănuiţi de patru furturi din autovehicule şi o tentativă de furt tot dintr-o maşină. Concret, în perioada 28 august - 9 octombrie 2019, cei doi minori ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul unor maşini parcate în municipiu, profitând de faptul că acestea erau închise, dar neasigurate. Prejudiciul de 600 lei a fost recuperat parţial, iar în cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările. Cel de-al treilea copil bănuit de furt are tot 10 ani şi este din Brăila. Poliţiştii îl bănuiesc că, pe 30 mai 2019, în jurul orei 12.30, ar fi sustras o bicicletă ce era lăsată nesupravegheată şi neasigurată pe strada Calea Galaţi, în dreptul unei societăţi comerciale. Prejudiciul a fost recuperat, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt şi se continuă cercetările.




Categorie articol: 

Comentarii