Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minor acuzat de mai multe furturi, prins de poliţişti

* minorul pândea persoane în vârstă, aflate pe stradă, le ataca şi le fura obiecte de valoare * dosarele penale de la toate infracţiunile minorului au fost conexate şi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere legală

Poliţiştii brăileni din cadrul Biroului de Proximitate au reuşit să îl depisteze, marţi, pe un minor în vârstă de 13 ani, care a comis mai multe furturi şi tâlhării în municipiu. Mai exact, Cristian N. era căutat de judiciarişti de la Biroul de Investigaţii Criminale pentru o infracţiune de tâlhărie comisă la data de 4 august, pe strada Ghioceilor, asupra unei femei în vârstă de 55 de ani, din Brăila. După ce au extins cercetările, judiciariştii au stabilit că minorul a mai săvârşit, de asemenea, două furturi şi trei tâlhării. Acesta a smuls lănţişoare din aur de la gâtul unor femei şi a furat o poşetă din mâna unei bătrâne. Poliţiştii au stabilit că în două dintre aceste furturi minorul nu a acţionat de unul singur, ci a fost ajutat. Dănuţ N., din localitatea Traian, este numele celui de-al doilea autor al tâlhăriilor, care în prezent este căutat de oamenii legii întrucât nu a fost găsit la domiciliu. "Prejudiciul cauzat este în valoare de 1.500 de lei, constând în aur şi suma de 600 de lei. Banii sustraşi, precum şi cei proveniţi din vânzarea aurului au fost folosiţi de minor în interes personal", ne-a declarat agent principal Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Dosarele penale întocmite în urma infracţiunilor comise de băiat au fost conexate şi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere legală.

Reamintim că la data de 2 august, poliţiştii brăileni au primit sesizarea unei persoane în vârstă de 80 de ani referitoare la faptul că, în timp ce se deplasa pe Calea Călăraşilor, un tânări i-a sustras sacoşa cu bunuri personale şi suma de 10 lei. Poliţiştii s-au deplasat la acea vreme la faţa locului şi împreună cu partea vătămată au periat zona în care a avut loc incidentul, ocazie cu care a fost indentificat un grup de tineri din care făcea parte şi principalul suspect al furtului Cristian N., care a indicat locul unde a ascuns bunurile furate. De asemenea, în ziua de 4 august, poliţiştii brăileni au primit o altă sesizare cu privire la comiterea unei tâlhării în oraş. Conform spuselor persoanei care a raportat incidentul, un tânăr necunoscut i-a smuls sacoşa din mână unei trecătoare, undeva pe strada Ghioceilor. Oamenii legii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat-o pe victimă, o femeie de 55 de ani din Brăila. Aceasta a declarat atunci că în sacoşă avea un portofel care conţinea suma de 100 de lei, telefonul mobil şi cheile locuinţei, prejudiciul total fiind de 300 de lei. Din fericire victima a reţinut semnalmentele suspectului şi le-a putut da detalii poliţiştilor. În funcţie de spusele femeii, aceştia i-au prezentat mai multe imagini fotografice cu posibili suspecţi, persoana vătămată recunoscându-l pe atacator. Era vorba tot despre minorul de 13 ani.
Categorie articol: 

Comentarii