Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minoră de 15 ani, încărcată la factura telefonică

fata se afla pe Calea Călăraşilor şi a fost abordată de un necunoscut care i-a cerut telefonul pentru a trimite un mesaj • ea a fost apoi anunţată că are un cost suplimentar de 60 de euro

 

Telefoanele mobile reprezintă o adevărată atracţie pentru indivizii puşi pe făcut bani, prin orice metode. Tinerii folosesc telefoane performante, de cele mai multe ori pe stradă, ceea ce atrage imediat atenţia infractorilor. O tânără s-a trezit cu factura încărcată, după ce i-a împrumutat telefonul unui necunoscut.

La data de 05 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către o femeie de 50 de ani, din Brăila. Acesta a anunţat că, în seara zilei de 4 septembrie, fiica sa de 15 ani se afla pe strada Calea Călăraşilor din municipiu şi a fost abordată de o persoană necunoscută, care i-a cerut telefonul mobil pentru a trimite un mesaj. “Tânăra a fost de acord, iar în urma celor petrecute, aceasta a fost informată de către firma de telefonie mobilă despre faptul că a generat un cost suplimentar de 60 de euro”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.  

Poliţiştii îi sfătuiesc pe copii să nu îşi etaleze, atunci când sunt pe stradă, în zone aglomerate, în parcuri sau la locurile de joacă bunurile de valoare pe care le au asupra lor, deoarece acestea pot atrage atenţia infractorilor. Pe stradă, adolescenţii trebuie să nu intre în vorbă cu necunoscuţii. Telefonul nu trebuie dat unei persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de aceasta (nevoia urgentă de a telefona cuiva, de a da un mesaj, dorinţa de a vedea cum funcţionează, de a căuta diferite informaţii pe internet etc.).

Când sunt la joacă, copiii şi adolescenţii sunt sfătuiţi să nu lase supravegherea telefonului în seama altor persoane decât membrii familiei sau prietenii în care au deplină încredere.
Categorie articol: 

Comentarii