Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minifotbalul, un sport nou adoptat repede de brăileni

• lupta pentru titlul de campioană judeţeană continuă şi după etapa a 17-a • cu 35 de reuşite, George Puia este lider în top-ul golgeterilor •Partea a doua a Campionatului de minifotbal Brăila a început în forţă, cu ambiţii mari din partea tuturor jucătorilor”, afirmă Paul Stoian, organizatorul competiţiei

 

Returul Campionatului de minifotbal Brăila a început spectaculos. O formaţie de mijlocul clasamentului, FC Cazasu, a schimbat liderul astfel că lupta pentru titlul de campioană judeţeană se va da până în ultima etapă a sezonului competiţional 2019-2020. La fel şi cea pentru titlul de golgeter, unde diferenţa dintre primul loc, deţinut de George Puia (Sud 1947) cu 35 de reuşite, şi poziţia a doua, deţinută de Bogdan Draghia  (FC Buzăului), este de doar două goluri. Draghia are 33 de goluri înscrise. Iar pe poziţia a treia sunt trei jucători cu câte 29 de puncte fiecare, Ionuţ Huţu şi Sorin Techiu de la Juventus şi Marius Dima de la liderul, FC Buzăului.

Partea a doua a Campionatului de minifotbal Brăila a început în forţă, cu ambiţii mari din partea tuturor jucătorilor. Şi lupta pentru titlul de golgheter al competiţiei este foarte strânsă. Este de înţeles acest fapt, deoarece majoritatea jucătorilor activează şi în ligile a III-a şi a IV-a”, ne-a declarat Paul Stoian, organizatorul acestei competiţii.

Sursa citată consideră că deşi această ramură sportivă este una nouă, are priză la jucătorii care activează în Liga a IV-a sau a III-a, precum şI la iubitorii de fotbal din oraşul nostru care, etapă de etapă, vin la teren să-şi susţină favoriţii.

Minifotbalul este un sport relativ nou în ţara noastră acesta fiind inspirat din “miuţele” care se jucau pe vremuri în curtea şcolii, de care ne amintim cu plăcere. Ramura de sport minifotbal a fost recunoscută în România în anul 2015, prin Ordin al Ministrului Tineretului şi Sportului. Iar prin muncă, seriozitate şi pasiunea celor implicaţi în fenomen, minifotbalul brăilean va avea rezultate frumoase pe plan naţional şi satisfacţii pe măsură”, a mai spus Paul Stoian.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii