Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mini-poliţiştii rutieri

poliţiştii s-au întâlnit cu cei mici şi le-au dat sfaturi care să îi ajute, în perioada vacanţei de vară să se ferească de accidente • au fost constituite patrule şcolare care au dirijat circulaţia rutieră, alături de poliţişti

 

Elevii brăileni, faţă în faţă cu poliţiştii. Cei mici s-au familiarizat cu regulile de circulaţie şi au fost sfătuiţi să le respecte, mai ales pe cele privind traversarea, tocmai pentru a nu avea parte de accidente.

În perioada 7 – 10 iunie, Poliţia Română, în colaborare cu United Way România desfăşoară, în cadrul campaniei ,”Alege Viaţa – Vacanţă în Siguranţă”, activităţi educative şi practice, în şcoli de gimnaziu din toată ţara.

Potrivit poliţiştilor, conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.

Înainte de vacanţa de vară, poliţişti rutieri au mers în şcoli gimnaziale din municipiul Brăila, pentru a preda lecţii de circulaţie, în cadrul campaniei naţionale. Au fost desemnaţi mini-poliţiştii rutieri, din rândul elevilor, ei fiind puşi în situaţii reale din trafic, în cadrul patrulelor şcolare.

Elevii instruiţi vor putea să transmită mesajele preventive, privind regulile de circulaţie, amicilor cu care îşi petrec timpul în perioada vacanţei.

Ca şi pietoni, copiii au obligaţia de a merge numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din stânga drumului, în direcţia de mers. Trebuie ţinut cont de faptul că, pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule, numai atunci când traversează strada prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. Înainte de a traversa, este important să se asigure: în stânga, apoi în dreapta, că nu vine nicio maşină. Traversarea unui drum fără trecere de pietoni se face pe la colțul străzii, perpendicular pe axul drumului.
Categorie articol: 

Comentarii