Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Militarii Garnizoanei Brăila au alergat în Parcul Monument

• ca în fiecare an, pe 18 februarie, crosul pe distanţa de circa 3 kilometri a fost dedicat  Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar

 

Peste o sută de militari din cadrul forţelor terestre şi de marină ale Garnizoanei Brăila au alergat, marţi, 18 februarie, începând cu ora 14.30, pe aleile Parcului Monument, într-un cros pe lungimea de circa 3 kilometri dedicat Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar. Organizat pentru prima oară în anul 2006 de Consiliul Internaţional al Sportului Militar, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism, evenimentul îşi propune să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii.

Un alt scop al manifestării este de a transmite motto-ul “Prietenie prin sport” printre militarii din cele 133 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar care participă simultan la alergări pe distanţe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice, de grade, funcţii, vârstă sau sex.

La Brăila, toţi militarii care au alergat ieri în Parcul Monument au primit diplome de participare, iar primii trei clasaţi au primit diplome de merit. La bărbaţi, primul a trecut linia de sosire sublocotenentul Cătălin Bertescu de la unitatea de cercetaşi, UM 01297. O singură femeie a luat startul, fruntaş Mihaela Andruşcă, de la unitatea de pontonieri, UM 01294, aceasta reuşind fără probleme să finalizeze cursa.

Spre deosebire de anii trecuţi, când a alergat alături de subalternii săi, comandantul Garnizoanei Brăila, gral. Vasile Ionescu, a fost prezent în Parcul Monument, însă nu a intrat în cursă, limitându-se la a-i încuraja pe participanţi înainte de a se da startul.

 
Categorie articol: 

Comentarii