Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev si Mihail Gorbaciov vor sa formeze un partid

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev si-a exprimat intentia de a forma un partid politic cu fostul presedinte rus Mihail Gorbaciov, care s-ar putea intitula Partidul Democrat Independent al Rusiei, relateaza The New York Times, in editia electronica.
Mihail I. Kuznetov, vicepresedintele Uniunii Social-democratilor, condusa de Gorbaciov, a confirmat ca acest plan este in desfasurare si a declarat ca noul partid ar putea chiar avea candidati la urmatoarele alegeri legislative din 2011.
Lebedev, in virsta de 48 de ani, a fost agent KGB si a fost trimis in Marea Britanie atunci cind Uniunea Sovietica s-a destramat, insa a revenit in Rusia in calitate de expert financiar iar apoi a devenit presedintele Rezervei Nationale. Vorbeste fluent limba engleza, cu accent londonez, potrivit New York Times, si poarta pantaloni-burlan, jachete de piele si ochelari de soare, uneori si cind se afla intr-o incapere.
Potrivit sociologului Olga V. Kristanovskaia, care studiaza elita rusa, oligarhii inteleg ca orice actiune de importanta trebuie facuta cu aprobarea Kremlinului.
"Daca lucrezi la propria-ti imagine, inseamna ca te pregatesti sa te lansezi intr-o cariera politica. Ceea ce inseamna ca esti un concurent", a mai spus ea. "Oligarhii sint fundamental legati de Kremlin", a conchis Kristanovskaia.
Aparent, Lebedev nu face parte din acest club. Intrebat daca este periculos sa il critice pe Putin, el a raspuns: "Pot spune ceea ce vreau, pot calatori liber", a spus el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii