Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de brăileni au dat o lecţie de bun simţ

Acţiunea "Let's do it, Romania!" a reunit, la nivelul judeţului Brăila, nu mai puţin de 4.700 de voluntari, care au umplut, sâmbătă, 24 septembrie, circa 8.400 de saci cu gunoaie adunate de pe domeniul public - spaţii verzi, intersecţii situate în localităţi, dar şi acostamentele unor şosele intens circulate. Datele sunt încă preliminare, o centralizare exactă a numărului de voluntari şi a cantităţii de deşeuri adunate urmând să se facă în cursul zilei de astăzi, luni, 26 septembrie. Cert este că, la ediţia din acest an a "Let's do it, Romania!", judeţul Brăila s-a prezentat mult mai bine decât anul trecut, când au participat, în total, doar 1.200 de voluntari.
Ca de fiecare dată, cei mai mulţi dintre participanţi au fost elevi. Şi-au adus aportul, însă, şi angajaţi ai unor instituţii publice precum Jandarmeria, Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu sau Primărie, dar şi reprezentanţi ai unor firme private ca "Metro" sau "Selgros". Totodată, au răspuns prezent şi mai multe ONG-uri cu profil ecologist, dar şi alte asociaţii reprezentative, cum ar fi cea a cadrelor militare în rezervă. Un aport deosebit l-au avut deţinuţii din cadrul penitenciarelor din Brăila şi de la Tichileşti.
Toţi aceşti voluntari s-au străduit, în câteva ore, să strângă gunoaiele aruncate pe domeniul public de brăilenii lipsiţi de simţ civic. Din păcate, tocmai din cauza acestor necivilizaţi, dar şi a autorităţilor care nu reuşesc să impună respectarea legii prin amenzi usturătoare, locurile abia curăţate se vor umple iar de deşeuri, aşa cum se întâmplat de fiecare dată după astfel de acţiuni de voluntariat!
În acest an, la nivelul judeţului Brăila, acţiunea "Let's do it, Romania!" a fost organizată de asociaţia "Pro Democraţia", cu sprijinul mai multor asociaţii, precum "Vasiliada" sau "Cercetaşii României", filiala Brăila.

Jandarmii ieşiţi la curăţenie au găsit un portofel

În timp ce efectuau activităţi de ecologizare în cadrul campaniei "Let's do it, Romania!", jandarmii au găsit în iarba din Parcul Monument un portofel. Acesta conţinea câteva acte şi cartea de identitate a unei persoane din satul Lanurile. Oamenii legii au predat portofelul unei patrule, în vederea restituirii acestuia.
Un număr de 50 de angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au ieşit sâmbătă la curăţenie, alăturându-se echipei "Let's do it, Romania!". După cum ne-au precizat reprezentanţii Compartimentului Informare şi Relaţii Publice, într-o zonă de la periferia cartierului N. Chercea, jandarmii au reuşit să sensibilizeze şi doi cetăţeni, care au ieşit şi ei la curăţenie pe o porţiune de drum.
Categorie articol: 

Comentarii