Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihaela Marcu: "Stiu ca ma cheama Marcu, dar ca prefect nu am sa trag in toti cu arcu'"

Reporter: Lucrati la Finante si peste noapte ati ajuns prefect. Cam ciudat, nu-i asa?
Mihaela Marcu: Nu-i ciudat deloc. Daca nu ajungeam eu, ajungea altcineva, ma-ntelegi? Ma bucur ca am ajuns eu. Intr-o buna zi am primit un telefon, nu spun de la cine, si am fost intrebata: vrei sa fii prefect? Evident ca vreau sa fiu prefect - am raspuns eu. Si iata-ma prefect. Deocamdata interimar, dar nu-mi fac griji ca nu voi fi numita si oficial.
Reporter: Ce face un prefect?
Mihaela Marcu: Pai, nu stii? Este garantul respectarii legii in teritoriu.
Reporter: Garant pe naiba. La Braila s-a incalcat dintotdeauna legea.
Mihaela Marcu: Si eu ce vina am? Ce, eu am incalcat legea? Cei care au incalcat-o sa raspunda. Te rog sa nu-mi pui in circa lucruri pe care nu le-am facut. Eu am stau cu ochii pe toti si am sa-i avertizez in momentul in care se vor abate de la lege.
Reporter: Va spulbera Bunea Stancu daca va puneti cu el?
Mihaela Marcu: Pina una alta eu sint prefectul. Iar daca la CJ se vor da hotariri fara sa se respecte legea, nu o sa ma impresioneze faptul ca dl. Bunea Stancu este presedinte acolo. Acelasi lucru este valabil si pentru CLM.
Reporter: Am o rugaminte la dumneavoastra: suspendati-l va rog din functie pe primarul Cibu.
Mihaela Marcu: Stiu, prefectul poate dispune acest lucru, dar deocamdata nu am nici un motiv sa-l suspend din functie pe dl. Cibu.
Reporter: Vedeti, va e frica.
Mihaela Marcu: Nu este adevarat. Nu are de cine sa-mi fie frica. Dati-mi un motiv pentru care dl. Cibu ar trebui suspendat.
Reporter: Asa vrea PD-ul din Braila si daca pica guvernul ei cica se vor intoarce la putere.
Mihaela Marcu: Eu nu am voie sa fac politica. Nu am facut si nici nu am sa fac. Sint profesionista, imi respect meseria si lucrez in slujba cetatenilor.
Reporter: Limbaj de lemn.
Mihaela Marcu: Nu, e pur si simplu adevarul. Braila va evolua mult in timpul cit voi fi eu prefect. Vreau sa am o relatie buna cu toata lumea. Stiu ca ma cheama Marcu, dar ca prefect nu am sa trag in toti cu arcu'. Sint adepta dialogului.
Reporter: Asa s-a laudat si fostul prefect Mitroi.
Mihaela Marcu: Nu stiu ce a spus domnul Mitroi, dar va rog sa nu ma comparati cu dumnealui. Mai vorbim la anul pe vremea asta, sa tragem linie si sa adunam.
Reporter: Apropo de Nae Mitroi: cite sticle goale ati gasit in biroul de prefect?
Mihaela Marcu: Vreo 60. Am glumit, dom'le. De ce ar tine un om sticle goale la el in birou? La urma-urmei putea sa cheme femeia de serviciu de la Prefectura ca sa faca ordine si curatenie.
Reporter: Putea a tuica in birou? Mocheta era patata?
Mihaela Marcu: Ce intrebari imi puneti. Nu, nu mirosea a tuica, va asigur eu. V-am spus, era ordine si curatenie si va rog sa nu mai incercati sa ma trageti de limba, ca nu va zic nimic.
Reporter: Va intreaba un cititor pe site-ul Obiectiv de ce ati renuntat la locul de munca de la Finante. Cica v-ati saturat cumva de spaga?
Mihaela Marcu: Nu. Adica da. Ptiu, stai ca m-ai incurcat de tot. Deci vroiam sa zic ca NU, adica nu asa se pune problema. Toata lumea, cind aude ca lucrezi la Finante te catalogheaza drept spagar. Or treaba asta nu mi se pare corecta. Nu am luat spagi, pentru simplu motiv ca am avut tot ce mi-am dorit. Nu a trebuit sa il santajez pe unul sau pe altul, pentru a stoarce bani de la oamenii de afaceri.
Reporter: Si chiar daca ati luat, de-acum oricum nu mai are nimeni ce sa va faca.
Mihaela Marcu: Pai, dumneata crezi ca mai ajungeam eu prefect daca aveam tinichele de coada, sa apar apoi pe la televizor ca prefectul de Braila este cercetata in nu stiu ce dosar de coruptie?
Reporter: Poate ca "baietii" au un dosar cu dumnea'stra si il vor scoate imediat ce nu mai jucati cum va cinta ei.
Mihaela Marcu: Ce scenarii, domn'e, iti plac SF-urile? Sa stii ca si eu am fost ziarista, chiar la un ziar adevarat, cum era Libertatea de Braila pe vremuri. Asa ca stiu si eu cu ce se maninca presa, ce-i ala un articol neutru sau un articol tendentios. Te sfatuiesc sa ai grija ce si cum scrii, nu ca te-as da in judecata, ca nu-mi sta in caracter sa umblu prin tribunale, dar ma gindesc ca o sa mai ai nevoie de informatii de la Prefectura.
Reporter: Miine, dupa ce il redactez, vi-l aduc la corectura, sa spuneti ce va place si ce nu.
Mihaela Marcu: Acum vad ca ma iei si la misto...
Categorie articol: 

Comentarii