Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mişcarea Populară a avut ca scop generarea unui partid cu altfel de politică

"Eu am avut ideea creării unei fundaţii care, pe urmă, să genereze, un partid încercând altfel de politică: politica statului, continuarea politicii de modernizare a statului român fiind obiectul major al acestei fundaţii şi, de ce nu, apropierea cât mai puternică de Republica Moldova", a precizat Traian Băsescu, la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.
Şeful statului a spus că, în afară de câteva discuţii pe care le-a avut cu profesorul Radu Preda, nu a ajuns niciodată în sediul lor, dar a promis că o va face.
Totodată, Băsescu a susţinut că nu a spus niciodată "ce să facă fundaţia" şi se bucură că profesorul Preda, decan la Universitatea din Bucureşti, a reuşit să imprime fundaţiei exact linia pe care el ar fi văzut-o.
"Dar, probabil, că n-aş fi reuşit s-o fac atât de bine", a adăugat Traian Băsescu.
Pe de altă parte, preşedintele a afirmat că "fundaţia a născut un copil prematur: PMP". "Dar prematurii, ştiţi foarte bine, că sunt extrem de inteligenţi", a punctat Băsescu, râzând.
Traian Băsescu a explicat că dorea crearea unei fundaţii "care să genereze o mişcare din care să rezulte un partid care să fie apt de bătălie politică şi să poată prelua guvenarea în România în 2016".
"Iată că această fundaţie năzdrăvană a hotărât să intre şi în bătălia de la europarlamerntare", a mai spus Băsescu, urând succes "copilului fundaţiei care este Partidul Mişcarea Populară".

Emil Boc a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară

Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în opinia sa, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei.
"Am acceptat invitaţia lui Marian Preda de a face parte din Fundaţia Mişcarea Populară", a spus Boc.
El a adăugat că, în opinia sa, poate contribui la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.
"Fundaţia Mişcarea Populară îşi propune să apere, să susţină şi să promoveze proiectele de reformă şi de modernizare a statului român. Cred că acolo pot avea o contribuţie să susţinem acele proiecte pe care împreună cu preşedintele Traian Băsescu le-am susţinut dintotdeaua. Sunt proiecte de care nu m-am dezis niciodată, împreună cu preşedintele României am trecut ţara prin criza economică", a mai spus Boc.

Băsescu despre Boc: Am fost doi parteneri extraordinari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că el şi fostul premier Emil Boc au fost "doi parteneri extarordinari", care au trecut prin "momente care îi leagă pentru totdeauna".
Despre relaţia preşedinte - premier s-au spus foarte multe, de multe ori umilitor pentru amândoi. Am fost doi parteneri extraordinari, în momente în care ţara avea nevoie de doi bărbaţi care să îşi asume trecerea ţării prin criză", a spus preşedintele.
Băsescu a amintit de "zile şi nopţi" de discuţii cu Boc, în căutarea de soluţii pentru rezolvarea crizei şi de luarea unor "măsuri extrem de dificile, din respect pentru români".
"N-aveam bani pentru 300.000 de salariaţi (...) discuţia era : reducem salariile sau trimitem oamenii în şomaj. Decizia a fost una a solidarităţii. Întrebarea pe care a pus-o Emil: «şi ce facem cu ei, din ce trăiesc?» Am decis să facem o reducere a salariilor şi să nu dăm pe nimeni afară", a rememorat preşedintele Băsescu.
Băsescu a spus că în perioada guvernului Boc, "nici PDL nu a avut curajul să-i susţină" măsurile: "Doar Gelu Vişan şi Elena Udrea mai susţineau la tv, în rest, toată lumea era chitită să vadă ce se întâmplă".
"Au fost lucruri care ne-au legat, am avut curaj cu premierul să luăm ţara în spate şi să o trecem împreună prin criză, ceea ce puţini au avut curajul să o facă în Europa, am dat posibilitatea ca ţara să reia creşterea economică. Am pus capăt prin măsuri dureroase dar necesare, le-am anticipat amândoi ca dificultate din punctul nostru de vedere personal", a mai spus preşedintele.
"Viaţa ne-a adus în nişte funcţii în care aveam responsabilitatea ţării", a spus preşedintele, adăugând că aceste momente "leagă pentru totdeauna".

 
Categorie articol: 

Comentarii