Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mişcare pentru construirea unui spital de copii

Sâmbătă, la ora 9.00, în Grădina Mare, mai mulţi brăileni se strâng pentru a face mişcare şi pentru a dona câţiva lei. Evenimentul are la bază un motiv serios, respectiv construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Cei care organizează activitatea fac parte din Asociaţia "1 leu.org".
Iniţiatorii îşi propun ca în prima sâmbătă din lună să se întâlnească şi să alerge, să se plimbe cu rolele ori bicicleta, iar la final să doneze fiecare cât doreşte. La Brăila, luna trecută s-a organizat acţiunea pentru prima dată şi s-a strâns suma de 527 de lei, iar oamenii s-au declarat mulţumiţi că au făcut şi puţină mişcare.
"E vorba de un eveniment naţional, cu douăsprezece oraşe implicate, printre care şi Brăila. Vrem să construim un spital particular de oncologie şi hematologie pediatrică în Bucureşti. Sâmbătă, la ora 9, în Grădina Mare, vom face puţină mişcare şi cine doreşte să doneze 2-3 lei, o poate face", ne-a spus Ionel Bălăeş, unul dintre brăilenii care susţine construirea acestui spital pentru copii.
Iniţiatorii evenimentului au estimat că suma de 80.000.000 lei ar fi suficientă pentru înfiinţarea unui astfel de centru. Pe site-ul Asociaţiei "1 leu.org", se menţionează că spitalul "va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular".

 
Categorie articol: 

Comentarii