Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mergi să studiezi în Franţa!

Aceste clase pregătesc timp de doi ani pentru examenele de admitere la Şcolile Normale Superioare, şcolile de inginerie şi şcolile veterinare. Ele sunt accesibile elevilor care au obţinut bacalaureatul şi elevilor de clasa a XII-a.
Candidaţii români sunt admişi pe baza unei probe scrise. Aceasta necesită un excelent nivel de matematică şi fizică, precum şi cunoştinţe de bază în limba franceză. Concursul constă într-un test de matematică, de patru ore. Testul are loc pe 23 martie, la Bucureşti. Laureaţii acestui concurs vor primi două burse de doi ani, din partea Fundaţiei Odon Vallet. Aceste burse acoperă totalitatea costurilor de cazare, iar gratuitatea învăţământului este garantată.

Tinerii care doresc să participe la acest concurs trebuie să-şi confirme candidatura (numele, prenumele, liceul, adresa personală, email şi numărul de telefon) la adresa: adas@ccfc.ro, până pe 20 martie.

Anul acesta, va fi organizat pentru a şasea oară în România, un concurs de recrutare pentru clasele pregătitoare la Şcolile de inginerie şi la Şcolile Normale Superioare, pentru anul de studiu 2009 - 2010. Cursurile încep în septembrie 2009 şi se vor desfăşura în Liceul "Louis le Grand" din Paris.
Categorie articol: 

Comentarii