Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meleşcanu îl cheamă la Comisia de Apărare pe Stănişoară

"Noi am avut la Constanţa toată săptămâna o sesiune a comisiei pentru apărare şi există o înţelegere ca săptămâna viitoare, când începe Parlamentul, să adresăm o asemenea invitaţie". Meleşcanu a mai spus că este posibil să fie chemaţi la comisie şi reprezentanţi ai serviciilor, arătând totodată că este vorba de organizarea unor audieri şi nu instituirea unei comisii de anchetă. " Nu e o comisie ca cea cu doamna Udrea sau cu doamna Iacob-Ridzi", a arătat fostul ministru al Apărării.
Meleşcanu a mai spus că ar putea propune ca societăţile care doresc să facă operaţiuni în materie de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să se înscrie într-un registru la Comisia de Apărare. "Dacă va trebui să facem ceva rapid, şi e una din ideile mele, va trebui să facem la comisia pentru apărare un registru în care societăţile care doresc să facă operaţiuni în materie de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să se înscrie împreună cu acţionariatul. Dacă ar putea să ne dea şi contractele, ar fi foarte bine", a mai susţinut senatorul liberal.
Teodor Meleşcanu nu a exclus posibilitatea ca dezvăluirile din presă despre afacerile lui Mircea Băsescu să fie o acţiune plănuită. "Vreau să vă spun un lucru tulburător: certificatul firmei respective a ieşit de la Registrul Comerţului în ziua de joi a săptămânii trecute şi vineri a apărut în presă. Vă daţi seama că era urmărit din momentul în care s-au depus actele. Dacă îşi închipuie cineva că atunci când te duci la Registrul Comerţului nu există şi un om...", a mai explicat liberalul.

Administraţia Prezidenţială a transmis, joi, precizări pe tema "speculaţiilor privind transporturi ilegale de armament şi legături cu organizaţii teroriste", potrivit cărora unii politicieni şi persoane asociate acestora "desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii ale statului".

"Preşedintele Traian Băsescu îi asigură pe români că instituţiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care ţin de siguranţa naţională. Preşedintele României a fost informat de instituţiile statului cu privire la speculaţiile fără legătură cu realitatea lansate în aceste zile", se mai precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale remis joi Agenţiei NewsIn.
Categorie articol: 

Comentarii