Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii de familie îşi îndeamnă pacienţii să doneze sânge

• aceştia vor începe o campanie de informare şi sensibilizare a brăilenilor pentru a face acest act de caritate • necesarul zilnic de sânge transfuzabil nu mai poate fi acoperit

 

În contextul în care numărul donatorilor de sânge s-a diminuat extrem de mult în ultima perioadă, iar necesarul zilnic nu mai poate fi acoperit, Societatea Medicilor de Familie Brăila a pornit o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei. Prin acest demers se urmăreşte convingerea brăilenilor să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila şi să facă un act de caritate pentru semenii suferinzi, care au foarte mare nevoie de sânge.

“Scăderea numărului de donatori de sânge din ultimii ani, la nivelul întregii ţări, precum şi în judeţul Brăila, a făcut ca necesarul zilnic de sânge transfuzabil să nu poată fi acoperit. Campania de informare şi sensibilizare se desfăşoară prin intermediul cabinetelor medicilor de familie din municipiul Brăila şi din comunele judeţului. Medicii de familie fiind profesioniştii din prima linie a sistemului medical, îşi vor informa pacienţii cu privire la beneficiile şi limitele acestei acţiuni umanitare”, ne-a declarat dr. Viorica Naumov, medic de familie şi preşedintele filialei brăilene a Societăţii Medicilor de Familie.

Astfel, începând de luni, 18 septembrie, cetăţenii vor găsi afişe de informare în toate cabinetele medicilor de familie.

Reamintim că numărul donatorilor de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu a scăzut considerabil în ultimii ani cu aproape 2-3 mii. Dacă anul trecut veneau zilnic aproape 50 de persoane să doneze sânge, anul acesta, mai ales pe perioada verii, numărul lor s-a înjumătăţit, ajungând abia la  25 de donatori în medie pe zi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii