Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masurile anticriza vor fi analizate saptamina viitoare

Ministrul Muncii, Marian Sirbu, a declarat, ieri, la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele, ca s-a decis constituirea unui grup de lucru ce se va reuni de saptamina viitoare, care sa transforme in masuri concrete discutiile referitoare la masurile anticriza si proiectul de buget.
"Principala preocupare a partenerilor sociali in acest moment o reprezinta participarea, impreuna cu Guvernul, la stabilirea masurilor pentru depasirea crizei economice. Am stabilit impreuna ca incepind de luni, de la ora 14.00, la Ministerul de Finante sa se constituie un grup de lucru care sa stabileasca indicatorii pentru buget", a spus Sirbu.
Ministrul a mai precizat ca in cadrul intilnirii s-a discutat si despre restructurarea intregului dialog social, care "a schiopatat in ultimii patru ani".
In opinia lui Marian Sirbu, Consiliul Economic si Social (CES) si Comisia de dialog social trebuie repuse in stare de functionare.
Totodata, in intilnirea de miercuri s-a discutat si despre posibilitatea incheierii unui acord social pe termen mai lung cu masurile necesare pentru stabilitate economica si sociala pe patru ani.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogrea, a declarat ca investitiile publice reprezinta prioritatea Guvernului, imediat dupa aflindu-se componenta sociala.
Totodata, Pogea a precizat ca grupul de lucru care se va reuni de luni la Ministerul Finantelor va urmari ca propunerile venite din partea partenerilor sociali sa fie cuprinse in proiectul de buget. Ministrul a precizat ca masurile ce vor fi luate de grupul de lucru nu trebuie sa afecteze obiectivele pe care Romania le are pe termen mediu.
Demnitarul si-a manifestat dorinta ca masurile din proiectul de buget sa aiba acordul CES.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii