Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Martorii fug de declaraţii în dosarul “Atac cu sabia la Starea Civilă”

la ultimul termen de judecată, instanţa a dispus citarea martorilor cu mandate de aducere, următorul termen fiind stabilit pentru luna ianuarie 2019 • până acum procesul aflat la Judecătoria Brăila a tot fost amânat pentru a se cita martorii • dosarul îi are ca inculpaţi pe Băncuţă Ion, zis “Oaie”, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford, fost Băncuţă, acuzaţi de tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

Judecata în dosarul “Atac cu sabia la Starea Civilă” a fost amânată pentru anul viitor, asta pentru că martorii se feresc să vină să dea declaraţii împotriva celor din gruparea Băncuţă. La ultimul termen de judecată, din data de 14 decembrie, Judecătoria Brăila a dispus “citare martori cu mandate de aducere”. În aceste condiţii, procesul s-a amânat din nou, următorul termen fiind stabilit pentru data de 25 ianuarie 2019. Până acum procesul aflat la Judecătoria Brăila, în care inculpaţii sunt Băncuţă Ion, zis “Oaie”, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford, fost Băncuţă, a tot fost amânat pentru a se cita martorii.

În luna mai 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, cunoscuţi în lumea interlopă brăileană, pentru infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceştia s-au năpustit asupra victimei Cezar Marian Şaim, care tocmai ieşise de la Starea Civilă, unde îşi declarase copilul abia născut, fapta fiind comisă în urmă cu un an. Brăilenii care se aflau la momentul respectiv în zona Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Brăila au întâmpinat cu groază momentul atacului violent, cu sabia. Fiecare s-a ascuns pe unde a putut pentru a scăpa cu viaţă.

Totuşi, interlopii au fost cercetaţi în stare de libertate, chiar dacă la momentul atacului au băgat groaza în oamenii aflaţi în zona parcării de pe Bulevardul Cuza. În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila s-a arătat faptul că, la data de 6 septembrie 2017, în jurul orei 14.00, persoana vătămată Cezar Marian Şaim a mers împreună cu concubina sa la Starea Civilă, cu autoturismul marca “Mercedes”. La ieşire a izbucnit însă “războiul”. Autoturismul lui Şaim a fost blocat de un alt autoturism în care se aflau inculpatul Ion Băncuţă, care era şoferul, alături de el fiind pasagerii Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică. Cei trei au coborât din maşină şi s-au repezit la geamurile portierelor din faţă, pe care le-au spart cu anumite intenţii. Membrii familiei Băncuţă erau înarmaţi cu obiecte contondente, tip săbii, dar aveau asupra lor şi o furcă. Cezar Şaim a fost tăiat cu sabia “în zona feţei, în obrazul drept, pe antebraţe şi în spate, în zona omoplatului stâng”. Potrivit martorilor, persoana vătămată a fost tăiată cu sabia chiar de către “Oaie”. Ceilalţi doi inculpaţi l-au înţepat şi ei pe Şaim cu furca în abdomen, în timp ce acesta era în maşină. S-a pus capăt până la urmă atacului violent, chiar la dispoziţia lui “Oaie”, victima fiind lăsată într-o baltă de sânge. Deşi a suferit mai multe plăgi tăiate, Şaim nu a rămas în spital şi nici nu a depus plângere pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe împotriva atacatorilor. Oricum, după cum au stabilit anchetatorii, între victimă şi agresori era un conflict mai vechi. Inculpaţii Băncuţă s-au urcat în propriul autorturism şi au luat-o la fugă, iar poliţiştii de la Investigaţii Criminale au pornit în urmărirea lor şi i-au prins la scurt timp. La data de 6 septembrie 2017, după atacul din stradă, s-a efectuat cercetarea la locul faptei, pe partea carosabilă fiind identificate mai multe cioburi de geam spart, urme de sânge, precum şi o teacă de sabie confecţionată din piele de culoare maro, în lungime de 50 cm şi lăţime de 3 cm. Toate aceste urme şi mijloace de probă, au fost ridicate de la locul faptei pentru cercetări.

Şi totuşi, cu toate probele incriminatorii adunate, nu s-au putut face prea multe acuzaţii la adresa celor din gruparea Băncuţă. A rămas în picioare doar infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Instanţa va decide pedeapsa pentru interlopii Băncuţă, însă în condiţiile în care martorii o iau la goană s-ar putea să dureze destul de mult până la pronunţarea sentinţei.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii