Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marele nimic propus de Lucian Căprariu

Până la proba contrarie Lucian Căprariu nu este băiat rău. Adică na, el s-a ţinut cât de cât independent în CLM Brăila şi nu a fost implicat în scandaluri mediatice.

Problema este că Lucian Căprariu cam trage targa pe uscat de când a ajuns consilier local municipal. Adică nu prea are de muncă la serviciu, ca să zic aşa. A încercat el să pună două paie cruce, dar nu i-a ieşit. Şi dacă a văzut că nu îi iese mare lucru, deşi a trecut de jumătatea mandatului, Căprariu a înfiinţat un partid, şi anume Brăila Nouă. Aşadar, un independent, care teoretic ar trebui să nu aibă treabă cu partidele, a înfiinţat un partid politic. Asta e ca şi cum un eunuc ar fi pus şef de sală la un bordel.

Mai nou, Căprariu vrea să dea lovitura la alegerile europarlamentare, acolo unde, se ştie, este foarte greu să ai rezultate dacă nu ai un partid puternic în spate. Şi asta pentru că la europarlamentare, de regulă, românii votează partidul, nu oamenii propuşi pe listă.

E, spuneţi şi voi, ce figură ar putea să facă Lucian Căpariu la europarlamentare dacă pe el abia dacă îl cunosc vecinii de pe scară? Băiat modest, Căprariu a spus că el nu vrea să candideze la europarlamentare, că rămâne aici ca să lupte pentru binele Brăilei, însă este gata să sprijine candidatura altor brăileni competenţi şi pregătiţi profesional pentru a reprezenta România la Bruxelles.

Aşadar, Căprariu vrea să fie un soi de descoperitor de talente în lumea politică, acest scouter capabil să găsească şi să promoveze oameni noi în competiţia politică. Va face preselecţie sau cum?

Şi din juriu cine va face parte, adică cine îi va departaja pe brăilenii competenţi care se vor prezenta la apelul lui Căprariu? Aaa, însuşi marele independent, dar lider de partid?

Cu siguranţă, şi Lucian Căprariu este conştient că demersul său este lipsit de finalitate, că nu vom avea prea curând un brăilean în Parlamentul European. Partidul Brăila Nouă, al independentului Căprariu, nu poate face nimic nici de unul singur, nici în vreo construcţie politică, alături de alte partide mici din Regiunea Sud-Est.

Dar lui Căprariu îi place probabil să se audă vorbind sau să apară cu poză în ziare. Iată că l-am promovat şi noi, la Scormonitoru, să nu zică apoi că nu l-am susţinut în inutilul său demers. (Cortina CREŢU)
Categorie articol: 

Comentarii