Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marea Britanie va acorda "un acces progresiv" romanilor, pe piata muncii

Guvernul de la Londra a anuntat ca nu va acorda decit "un acces progresiv" cetatenilor din Romania si Bulgaria pe piata muncii din Marea Britanie.
Ministrul britanic al Imigratiei, Liam Byrne, a declarat ca guvernul studiaza mijloacele de control pe care sa le implementeze in cazul romanilor si bulgarilor, si pe care sa le supuna aprobarii Parlamentului.
Marea Britanie a fost, alaturi de Suedia si Irlanda, unul dintre cele trei state europene care nu au impus nici o restrictie imigratiei din Europa de Est, dupa valul de extindere a UE de la 1 mai 2004.
Dar dupa ce 427.095 de muncitori est-europeni au obtinut un permis de munca ulterior acestei date, Marea Britanie nu mai este la fel de dispusa sa liberalizeze piata muncii.
"Am afirmat intotdeauna ca Europa trebuie sa fie mai mare - credem ca este benefic pentru economia britanica - insa intrebarea pe care si-o vor pune oamenii imediat este daca Romania si Bulgaria trebuie sa beneficieze de acces liber pe piata muncii din Marea Britanie", a declarat Byrne pentru postul de televiziune ITV.
"Credem ca exista argumente in favoarea unui acces progresiv si ne vom gindi la tipurile de control necesare, in urmatoarea luna si jumatate, inainte de a ne prezenta in fata Parlamentului, inainte de sfirsitul lunii octombrie", a adaugat el.
Byrne a subliniat influenta benefica esentiala pentru economia britanica a valului de imigranti sositi aici dupa extinderea din 2004, insa a precizat: "Credem ca imprejurarile sint diferite astazi, de aceea politica trebuie sa fie diferita".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii