Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marea Britanie - rebeliune financiară în faţa UE

„Marea Britanie nu va plăti nimănui cele 2 miliarde de euro la 1 decembrie şi respingem cuantumul acestei plăţi. Ne vom bate prin toate mijloacele posibile", a declarat prim-ministrul britanic în faţa parlamentului.
„Suma şi calendarul acestei solicitări sunt inacceptabile. Ajustări se fac în fiecare an. Dar nu s-a întâmplat niciodată să ni se ceară două miliarde de euro, circa 20% din contribuţia noastră netă de anul trecut", a adăugat Cameron.
Contribuţia Marii Britanii pentru 2014 a fost mărită cu 2,1 miliarde de euro după luarea în calcul a cifrelor revizuite ale PIB-ului său.
„Două miliarde de euro reprezintă mai mult decât contribuţia brută a anumitor ţări. Nu este mărunţiş, sunt bani ai contribuabilului britanic", a adăugat premierul britanic, confruntat în ţara sa cu o presiune crescândă din partea eurofobilor din UKIP, în perspectiva alegerilor legislative de anul viitor.
Comisia Europeană a avertizat luni că ar putea cere Marii Britanii să plătească penalităţi dacă premierul David Cameron îşi pune în practică ameninţarea că nu va achita cele două miliarde de euro cerute de executivul european pentru rectificarea bugetului pe anul în curs.

 
Categorie articol: 

Comentarii