Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Manifestatii in Franta, impotriva mentinerii prezentei militare in Afganistan

Circa 20 de manifestatii au avut loc simbata in mai multe orase din Franta pentru retragerea trupelor franceze din Afganistan, cu o zi inainte de Ziua Internationala a Pacii si cu doua zile inainte de un vot al Parlamentului pe aceasta tema, relateaza AFP.
Organizate la apelul coalitiei "NATO-Afganistan: nici razboi, nici alianta militara, pace libertate, democratie", manifestatiile au reunit circa 50 de asociatii pacifiste, sindicate si partide politice.
Pentru organizatori, politica desfasurata de Nicolas Sarkozy in Afganistan "este indiciul unei alinieri inacceptabile la politica Statelor Unite".
"Franta nu trebuie sa sustina viziunea maniheista a “razboiului civilizatiilor” care domina NATO", se arata in documentul colectiv.
La Paris, circa 3.000 de persoane potrivit organizatorilor si 2.000 potrivit politiei au defilat din Piata Republicii in Piata Clichy. In Marsilia au defilat 500-600 de persoane potrivit politiei, la Lyon circa 80 de manifestanti, iar la Caen circa 100.
Alte manifestatii au avut loc la Strasbourbg (circa 50 de persoane), la Mulhouse (circa 30) si la Angers (circa 100 de participanti), potrivit politiei.
Parlamentul urmeaza sa voteze luni mentinerea fortelor armate franceze in Afganistan, la o luna de la ambuscada in care au murit zece militari francezi, iar alti 21 au fost raniti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii