Mergi la conţinutul principal

Manea: Sunt tratative destul de avansate pentru vânzarea Rapidului către un grup de investitori

El nu a dorit să dezvăluie numele oamenilor de afaceri care doresc să cumpere gruparea giuleşteană, însă a explicat că informaţiile potrivit cărora aceştia sunt proprietarii unei case de pariuri sunt eronate.
"Toată lumea vrea să ştie cine preia Rapidul. Despre acest lucru au discutat băiatul meu cel mare (n.r. - Florin Manea) şi cel mic (n.r. - Costin Manea) cu nişte oameni care vor să cumpere. Sunt tratative destul de avansate cu aceştia. Sunt nişte oameni de afaceri potenţi, serioşi, care vor să facă lucruri bune la Rapid. E normal ca discuţiile să dureze pentru că şi atunci când a vândut domnul Copos a durat. Investitorii sunt şi români şi străini. E vorba de un grup de investitori care au aici un reprezentant, un român pe care îl cunosc foarte bine. Dar nu pot să îi dau numele. El lucrează pentru aceşti investitori şi dacă se vinde clubul atunci el va fi preşedintele Consiliului de Administraţie. Am auzit tot felul de supoziţii, că este o casă de pariuri, dar nu e adevărat. Sunt cu totul altfel de oameni, sunt oameni cu afaceri destul de prospere. Iar din ce mi-au spus băieţii mei, cel care conduce acest grup de investitori este rapidist, lucru important", a spus Manea.
El a adăugat că negocierile sunt îngreunate de datoriile vechi ale clubului. "Sunt probleme pentru că au rămas datorii de pe vremea când erau jucători care aveau salarii de 25.000 - 30.000 de euro pe lună. Sunt unii pe care nici nu îi cunosc şi nici nu cred că au jucat la Rapid, iar acum trebuie să le dăm sute de mii de euro. Investitorii şi-au trimis avocaţi ca să ia actele şi să vadă cum stau lucrurile. Pentru că nu poţi să iei un club şi peste o lună să descoperi că trebuie să dai 20 de milioane de euro", a menţionat noul preşedinte al FC Rapid.
Vânzarea clubului s-ar putea realiza în până la începerea campionatului Ligii a II-a, susţine Nicolae Manea. "Au fost sărbătorile, dar zilele astea se vor reîntoarce la tratative şi sper eu să rezolvăm cât mai repede problema. Cred eu că în timp ce echipa se va afla în pregătire se poate definitiva cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni. Oamenii au spus că dacă vor lua Rapidul atunci vom avea la dispoziţie cinci ani să formăm o echipă, deci nu o să pună obiectiv imediat câştigarea titlului. Ei gândesc în perspectivă. Dacă nu vor lua clubul atunci perspectivele vor fi destul de delicate pentru noi. Trebuie să găsim soluţii să rezolvăm problemele care sunt. Pentru că va fi dificilă lupta asta de supravieţuire", a menţionat Manea.
Clubul giuleştean va fi cedat gratuit noilor investitori de actualii acţionari ai FC Rapid, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu. "Zamfir şi Cristescu au făcut tot ce le-a stat în putinţă să salveze Rapidul. Ei nu au potenţa financiară a domnului Copos, dar au un lucru pe care nu li-l poate lua nimeni, sunt rapidişti la fel ca şi mine. Iar dacă se vinde Rapidul nu vor lua un leu niciunul dintre ei. Vor ceda toate acţiunile pentru binele clubului, pentru ca Rapid să revină acolo unde îi e locul. Deci Zamfir şi Cristescu nu vor lua nimic", a precizat preşedintele.
În ceea ce priveşte planul de reorganizare al FC Rapid, a cărui aprobare va fi luată în discuţie de Tribunalul Bucureşti la 14 februarie, Manea a menţionat că va lua legătura cu foştii jucătorii pentru a-i întreba dacă vor să îşi recupereze datoriile sau să desfiinţeze clubul. "Voi merge să discut cu fiecare jucător care ne poate crea probleme (n.r. - în procedura de aprobare a planului de reorganizare). Să vedem dacă vor să îşi mai recupereze vreodată banii sau vor ca echipa asta să se desfiinţeze şi să nu mai ia nimic. Sper să găsesc înţelegere şi să rezolvăm problema şi să se aprobe planul de reorganizare", a afirmat Manea.
Oamenii de afaceri Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au achiziţionat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acţionarul majoritar George Copos. Clubul giuleştean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul Bucureşti din cauza contestaţiilor depuse de diverşi creditori.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro