Mergi la conţinutul principal

Mai puţini câini pe străzile Brăilei!

numărul câinilor comunitari a scăzut în ultimii doi ani, după ce conducerea Primăriei Brăila spune că a dat curs la cât mai multe cereri de adopţii venite din partea organizaţiilor nonguvernamentale de peste hotare • acum, în adăpostul de la Unirea, mai sunt aproximativ 120 de patrupezi, care îşi aşteaptă rândul la adopţie • doar ei au mai rămas din cei peste 2.000 de patrupezi, câţi număra adăpostul în urmă cu 2 ani •cine vrea să adopte un căţel, poate începe prin a intra pe adresa de facebook a SUPAGL Brăila, unde sunt postate fotografii cu patrupezii : https://www.facebook.com/pg/Adapost-Unirea-Braila-1405731349723600/phot…

 

Mai puţini câini pe străzi, dar şi în adăpostul Primăriei Brăila. Şi dacă în alţi ani, subiectul patrupezilor era doar la capitolul de promisiuni şi încercări eşuate de combatere a acestui fenomen, ei bine, anul acesta se văd ceva schimbări. Ce-i drept, nu în toate pieţele şi cartierele din oraş. Dar au dispărut de prin parcuri, faleză şi multe alte zone unde hoinăreau odată haite de maidanezi.

Pe lângă contribuţia municipalităţii, de capturare a lor, de vaccinare, sterilizare şi microcipare, dar şi de promovare a patrupezilor prin diferite campanii sau mijloace online, este de remarcat şi aportul organizaţiilor neguvernamentale de peste hotare care au adoptat un număr mare de câini din adăpostul primăriei. Aşa se face, potrivit datelor centralizate de Serviciul de Utilitate Publică şi Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila, că în perioada ianuarie 2018-august 2019, au fost adoptaţi 2.085 de câini comunitari. Întrebat despre acest subiect, în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef a transmis că încă se mai capturează maidanezi de pe străzi, cu menţiunea că sunt mult mai puţini faţă de anii trecuţi. “Am reuşit ca, în 2 ani de zile, să eliminăm din municipiul Brăila peste 3000 de câini. O parte dintre ei au plecat spre adopţii internaţionale, alţii au fost adoptaţi de persoane fizice din Brăila, alţii au adoptat la distanţă. Am observat că există o mare cerere pentru adopţiile internaţionale şi le-am dat curs. De asemenea, ridicăm în continuare câini din oraş şi toată lumea trebuie să recunoască faptul că nu mai există haite de câini în oraş”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

În adăpostul de câini comunitari de la Unirea, care aparţine municipalităţii, îşi duc traiul în prezent circa 120 de căţei. Printre aceştia se află însă şi căţei deja adoptaţi la distanţă, iar acest lucru li se datorează, pe de o parte şi iubitorilor de animale din alte oraşe ale ţării care plătesc lunar o sumă de bani pentru  întreţinerea maidanezilor în adăpostul Primăriei Brăila. Potrivit SUPAGL este vorba despre 27 de contracte de adopţie la distanţă, din care 4 contracte încheiate de persoane fizice din Buzău şi Bucureşti în timp ce 23 de contracte sunt încheiate cu Asociaţia Homeless Paws Endeavour din Germania. În ceea ce priveşte tariful de adopţie la distanţă, acesta este stabilit, printr-o hotărâre de Consiliul Local, la 206 lei de căţel/lună, ceea ce înseamnă că persoanele fizice achită, în total, pe lună 824 de lei, iar Asociaţiei neguvernamentale îi revine de plată suma de 4.738 de lei pe lună pentru maidanezii adoptaţi la distanţă.

Aşadar, cine îşi doreşte să adopte un căţel şi îi poate oferi şi un adăpost,

trebuie să ştie că patrupezii de la Unirea sunt deja vaccinaţi, microcipaţi şi au carnet de sănătate, iar procedura de adopţie nu costă absolut nimic. Există însă şi variante pentru iubitorii de animale care vor un căţel, dar nu au unde să-l ţină. Este ceea ce numesc autorităţile -adopţia la distanţă, adică angajaţii primăriei au grijă de el în locul dumneavoastră, contracost, desigur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro