Mergi la conţinutul principal

Mai puţine accidente grave şi persoane decedate

Numărul accidentelor rutiere grave înregistrate în primele 4 luni ale acestui an a scăzut comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, numărul persoanelor decedate în tragediile de pe şosele şi al răniţilor grav a fost mai mic în acest an. Cauzele care au dus la producerea evenimentelor rutiere au rămas însă aceleaşi, pe primele locuri situându-se conducerea imprudentă şi traversarea neregulamentară a pietonilor.
Astfel, în primele 4 luni ale anului 2011, poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în 31 de accidente rutiere grave, soldate cu 28 de răniţi grav şi 5 persoane care nu au supravieţuit. În aceeaşi perioadă a anului 2010 au avut loc 33 de accidente rutiere, soldate cu 8 morţi şi 34 de răniţi grav. Din totalul accidentelor produse, 14 au fost în municipiu, fiind înregistrate 11 victime accidentate grav şi 3 decedaţi, şi 17 în judeţ, soldate cu 17 răniţi grav şi 2 morţi. "Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost conducerea imprudentă (5 accidente grave, în care au fost 5 răniţi grav şi un decedat), traversarea neregulamentară a pietonilor (pe acest fond fiind înregistrate 5 accidente grave cu 5 persoane rănite grav) şi neacordarea priorităţii pietonilor care au traversat regulamentar, generând 4 accidente în urma cărora a decedat o persoană şi au fost rănite grav 3", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Cele mai multe accidente au fost cauzate de şoferi brăileni, respectiv 21, iar 10 au fost produse de şoferi aflaţi în tranzit. De asemenea, dintre conducătorii auto care au provocat accidentele sunt 20 amatori, 8 profesionişti, printre vinovaţi numărându-se şi un mopedist, un biciclist şi un căruţaş. Zilele în care au avut loc cele mai multe accidente rutiere grave au fost cele de marţi (7 accidente cu 7 persoane rănite grav şi un decedat) şi vineri (7 accidente cu 8 răniţi grav). Cu preponderenţă, evenimentele rutiere au fost înregistrate în intervalul orar 6.00-12.00 (11 accidente soldate cu 12 răniţi grav) şi 12.00-18.00 (11 accidente cu 10 răniţi grav şi 2 decedaţi).
Pentru prevenirea acestor evenimente neplăcute, ce pot duce la pierderi de vieţi omeneşti, poliţiştii brăileni le reamintesc şoferilor să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să păstreze distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic, să se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni şi să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule. În plus, conducătorii auto nu trebuie să uite de centura de siguranţă, să nu se urce la volan sub influenţa alcoolului şi să nu conducă atunci când sunt foarte obosiţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro