Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai multe infractiuni constatate de politistii de frontiera braileni

Politistii de frontiera braileni s-au confruntat, in primele 11 luni ale anului in curs, cu mai multe infractiuni fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din bilantul institutiei. Astfel, daca in 2007 s-au constatat 125 de infractiuni, cu 192 autori, anul acesta s-au consemnat 146 de infractiuni, cu 234 autori. Este vorba despre un spectru larg de ilegalitati, ce vizeaza atit traficul de persoane sau uz de fals cit si braconajul piscicol. Pentru derularea cercetarilor s-au confiscat de la suspecti bunuri in valoare de 333.361,49 lei.
In ceea ce priveste traficul de persoane, Braila ocupa, dupa Giurgiu, un nedorit loc doi pe tara, la nivel de Inspectorat General al Politiei de Frontiera. Astfel, pe parcursul anului 2008, politistii de frontiera braileni au constatat 19 infractiuni dintre care doua vizau traficul de minori, 13 vizau traficul de persoane si patru se refereau la infractiuni de fals.
In urma actiunilor dedicate prevenirii si combaterii braconajului piscicol s-au confiscat 145 unelte de pescuit, doua aparate electrice construite artizanal, un acumulator auto, 30 de barci, cinci motoare si 1.083,3 kg de peste, diferite specii. Valoarea totala a acestor bunuri se ridica la 52.462 lei.
Pentru eficientizarea activitatii, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Braila a fost dotat, in toamna acestui an, cu trei ambarcatiuni fluviale de patrulare fabricate in Italia. Salupele au motoare de 120 cai putere si sint construite din fibra de sticla, avind chila intarita cu o structura de otel care ii mareste rezistenta, in cazul unei lovituri dure in timpul navigatiei. Fiecare ambarcatiune este dotata cu sistem multifunctional de navigatie, sistem multifunctional profesional de comunicatii, sistem de semnalizare optico-acustic, busola, proiector si sistem de incalzire, binoclu si ochelari de vedere pe timp de noapte, in infrarosu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii