Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mai mulţi brăileni în carantină, mai puţini în izolare

*asta arată cifrele făcute publice marţi, comparativ cu situaţia de luni * explicaţiile ar fi că mulţi dintre cei autoizolaţi la domiciliu au încheiat cu bine perioada de 14 zile, dar există şi persoane care au încălcat măsura de prevenţie şi au fost duse în centre de carantină, unde vor mai sta încă 14 zile, plătind la final factura pentru serviciile de cazare

 

 

În 24 de ore, numărul persoanelor carantinate a crescut de la 255 la 264, în timp ce în izolare voluntară la domiciliu sunt mai puţini brăileni, de la 2.946 scăzând la 2.718. Cifrele sunt valabile pentru ziua de marţi, 31 martie. O explicaţie ar fi faptul că mulţi dintre autoizolaţi au încheiat perioada de 14 zile şi au primit avize epidemiologice, deoarece nu au manifestat simptome specifice COVID-19. Dar au existat şi brăileni care au încălcat măsura autoizolării, au fost amendaţi şi duşi într-un centru de carantină unde vor sta alte 14 zile. La final, aceştia vor primi şi factura pentru serviciile de care au beneficiat, potrivit unei ordonanţe de urgenţă date de autorităţile centrale în contextul COVID-19.

La nivelul judeţului Brăila, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, astăzi 31.03.2020, în izolare voluntară la domiciliu sunt 2.718 persoane, 264 de persoane se află în carantină şi alte 1.074 de persoane au ieşit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. De asemenea, 38 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată, iar un caz de COVID- 19 a fost vindecat”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Brăila, ieri.

Reamintim că la nivelul judeţului nostru, au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu noul coronavirus, pacienţii fiind internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. O singură persoană a fost declarată vindecată, în cursul zilei de luni.
Categorie articol: 

Comentarii